Objednávky zasílám poštou nebo je možné osobní předání v okolí Uherského Hradiště nebo v Praze.
Kdo jsem!
Už v dětství jsem se točila kolem všeho, kde ležely pastelky a tužky s papírem, malovala jsem na vše, co mi přišlo pod ruku. S malováním majoliky jsem začala v známe dílně Tupeské keramiky, která je jejím "domovem". Malování mi dodnes dělá radost a snažím se, aby mé výrobky dělaly radost i vám.
Co nabízím!
Keramika kterou vyrábím, je užitková i dekorační se všemi atesty a je vhodná do myčky i mikrovlnky. Je ručně točená na kruhu, tak jak tomu bylo dříve, ručně domodelovávaná a dořezávaná. Po vypálení je výrobek namočen do bílé glazury a zdoben barvami dle starých muzejních vzorů nebo dle mých vlastních a znovu vypálen. Vlastní vzory jsem si časem vytvořila s tím, jak šla doba a aby výrobky byly vhodnými i do současného interiéru.
Nejčastěji se s semnou setkáte na všech velkých jarmarcích v České republice, zejména v Rožnově pod Radhoštěm, Veselém kopci a na hrnčířských trzích v Berouně, kde jsem získala i ocenění Berounský medvěd za mimořádnou a uměleckou činnost. Dále je možno mé výrobky koupit na těchto stránkách. Kromě muzejních a vlastních vzorů dělám i výrobky na míru resp. dle vašeho zadání :-)
Čím vám dělám tedy radost: výrobky se starými habánskými vzory, Modro-bílá keramika, Tupeská (Slovácká) keramika s červenou růží, Moravská keramika a vlastní tvorba.
Historie fajans v kostce
Fajansová (majoliková) keramika zažívá velký rozmach v 15. stol v Evropě a to kvůli Maurům ve Španělsku. Díky v té době největšímu překladišti na Mallorce se o této keramice začne mluvit jako o majolice. Významným městem výroby a vývozu této keramiky bylo také italské město Faenza, odkud se dochoval název fajáns. Tento druh keramiky byl počátkem 17. stol. silně ovlivněn Habány, kteří se tou dobou usídlili na Slovensku a Moravě a vyznamně ovlivnili vzory, které se používají dodnes. Samotný počátek výroby v Tupesích začíná v roce 1904, kde se lidé tomuto řemeslu učili a zlepšovali ho. Bohužel po uzavření Tupeské keramiky toto řemeslo začalo upadat a dnes je nás pouze hrstka, která se snaží tuto stovky let starou tradici zachovat.