Domů Profil prodejce Modiství Marlet
  • aktivní prodejce od r. 2009
    Reaguje na objednávky obvykle do 9 hodin.
  • Týnec, ČR
  • 285 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (38) 100%
Nadšenci: 152
Aktivita: aktivní
Prodáno: 285
Registrace: 12.11.2009
Město: Týnec
Stát: ČR

Modiství Marlet

/ Prodávající
Novinky
1015758
18.7.2022 Ve dnech 18. 7. - 24. 7. 2022 dovolená. Zboží bude odesláno až následující dny.

Dovolte mi přivítat Vás na svém profilu. Na začátek pár slov o mně. Už odmalička jsem nosila ráda kloboučky a jiné pokrývky hlavy a moje slabost pro ně se postupem času čím dál tím víc stupňovala až do fáze, kdy je sama také vyrábím.

Jsem milovnice starých časů, především éry první republiky. V mládí jsem tedy začala sbírat staré klobouky z meziválečného období a postupně se k tomu přidaly i další doplňky, šaty, módní časopisy apod. Sbírku stále rozšiřuji, mám v ní velké množství především klobouků, šatů, kostýmků, večerních toalet, svatebních šatů, spodního prádla, sportovních oděvů a všeho možného. Svoji sbírku si nenechávám sama pro sebe a tak ji můžete zahlédnout ve formě módních přehlídek na různých akcích pod názvem "Prvorepubliková móda". Další část sbírky je vystavena jako stálá expozice v mém soukromém muzeu, kde mám také svoji modistickou dílničku, kde tvořím.

Před několika lety se mně podařilo odkoupit větší množství starých kloboukých forem a tak jsem se začala sama, zezačátku metodou - pokus/omyl pokoušet přetvářet staré klobouky, které jsem dostávala nebo kupovala na nové kousky, ale spíše v historizujícím stylu 20.- 40.let minulého století. Pak jsem se dozvěděla, že je možnost se dálkově vyučit na modistku a tak jsem 2 roky jezdila zas do školy v Uherském Hradišti, získala potřebné znalosti a úspešně se vyučila a mám tedy na to už i "papír".

Nejraději tvořím plstěné klobouky, ale najdete u mě také oblíbené fasinátory ze sisalu. Inspiraci si beru hlavně ze starých klobouků z mé sbírky, starých fotografií, katalogů,...

Pokud se Vám líbí něco, co už je prodáno nebo byste to chtěli v jiné barvě, s jiným zdobením apod, není problém se domluvit a pokusím se vám vyhovět, pokud to bude v mým možnostech. Doba zhotovení na míru je individuální a záleží na dostupnosti materiálu, náročnosti apod.

Na přání zde taky vystavuji k prodeji i vintage drobnosti - jako deníčky, diáře nebo záložky do knih, které prodávám ve svém muzeu a bylo mi doporučeno od několika lidí, abych je nabídla i tady.

Klobouk je lepší si samozřejmě vyzkoušet, pokud jste z okr. Břeclav nebo do těchto míst plánujete návštěvu, neváhajte kontaktovat mě a můžete si klobouky nezávazně vyzkoušet a pak se teprve rozhodnout, jestli se v onom modelu budete cítit dobře.

Foto:

Dušan Brzobohatý

Boris Moskovský

Roman Kříž

Katka Kovářová

Způsob dopravy
Zasíláno Českou poštou nebo Zásilkovnou. Cena závisí od velikosti a váhy balíku. Klobouky a fascinátory jsou posílány v krabici přiměřené velikosti, dle potřeby dovyplněno bublinkovou fólií. Drobnější předměty baleny do obálky.
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Top nominace
Uživatel nevytvořil žádnou Top nominaci.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od Modiství Marlet

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--