100% esenciální olej VAVŘÍNOVÝ zvyšuje odolnost organismu a stimuluje imunitní reaktivitu
Kromě účinné silice má dostatečně vysoké baktericidní a fungicidní účinky proti různým druhům patogenních bakterií - Staphylococcus, Streptococcus, enterokoků, gonokoků, pneumokoků, E. coli.
Olej má také antivirovou aktivitu, je výborným antiseptikem pro respirační systém, usnadňuje vykašlávání. Současně může vavřínový olej působit jako antipyretikum, protože zvyšuje pocení. To je považováno za účinné při léčbě infekčních onemocnění, které mohou usnadnit léčbu bronchitidy, zánět středního ucha, nachlazení a chřipky. Doporučuje se při infekce v ústech, vředech v ústech, stomatitidě. Dezinfikuje vzduch.
Olej z vavřínu pomáhá dosáhnout důvěry, inspirace a odvahy. Doporučuje se lidem, kteří trpí nízkým sebevědomím, pochybují o sobě a svých schopnostech. Olej je doporučován umělcům - spisovatelům, básníkům, hercům, zpěvákům, hudebníkům, ...
Vavřín EO - charakteristika, účinky:
* antiseptický, baktericidní, fungicidní, insekticidní
* protizánětlivý
* podporuje normalizaci metabolismu
* má vysokou antioxidační aktivitu
* zvyšuje funkční aktivitu v žaludku, zlepšuje chuť k jídlu, podporuje trávení
* má posilující účinek na játra a žlučník
* zklidňuje bolest v břiše, pomáhá při nadýmání
* normalizuje menstruaci, usnadňuje a urychluje porod
* zpomaluje srdeční frekvenci a snižuje krevní tlak
* zlepšuje křečové žíly
* pomáhá při zánětech lymfatických uzlin
* pomáhá zmírnit svalové křeče a kontrakce
* přispívá k úlevě od bolesti svalů
* má relaxační a uspávací účinek
* zmírňuje nervové napětí, úzkost, pomáhá eliminovat astenické-depresivní stavy
* stimuluje duševní aktivitu, zlepšuje paměť
* pomáhá dosáhnout důvěry, inspirace, odvahy
* zvyšuje krevní oběh, stimuluje regeneraci buněk
* účinný při stavech deprese
* odbourává plynatost, poruchy trávení, nadýmání, zácpa, průjem
* odstraňuje blokaci ztráty chuti k jídlu, otravy jídlem
* dobrý lék na nachlazení, virové infekce (chřipka, akutní onemocnění dýchacích cest)
* účinný při bolesti v uších
* všestranné kosmetické užití
* stimuluje růst vlasů
Vavřín EO - aplikace:
* koupele - normalizují menstruaci a jsou určeny pro menstruační stavy
* inhalace - účinně snižují zánět plic a průdušek, jsou určeny pro nachlazení a období chřipky
* masáže - efektivní při bolesti svalů
* tělové a pleťové krémy
* tonika
* pleťové masky
* obklady - jsou doporučovány pro mastnou a zanícenou pokožku, otevřené póry, akné, dlouhé nehojící se rány a vředy, křečové žíly, ekzémy, lupénku a dermatitidu
* vlasová kosmetika - odstranění lupů, stimulace růstu vlasů
* přírodní repelent
* aromalampa - 5 kapek
* koupele
* parfémy, toaletní vody - jedna z velmi důležitých složek kvalitních parfémů
* kosmetika na holení
KOSMETICKÝ PŘÍNOS:
Vavřínový olej podporuje vstřebávání podlitin a zjizvení. Snižuje zánět kůže. Pomáhá při infekčním kožním onemocněním, akné, vředů, akné, je účinný na mastnou pleť. Má výbornou pověst jako tonikum na vlasy a vlasovou pokožku. Zlepšuje a vyživuje vlasové folikuly, zastavuje vypadávání vlasů a obnovuje jejich růst. Při pravidelném používání pomáhá odstraňovat lupy.
Ideální kombinace s EO:
ylang-ylang, zázvor, cedr, cypřiš, levandule, majoránka, jalovec, růže, borovice, eukalyptus, citrusy (pomeranč, citron, atd.) a kořeněné oleje (koriandr, tymián, rozmarýn), kadidlo
bazalka - analgetikum, proti křečový efekt
hřebíček, Tea Tree, levandule - antibakteriální účinek
kadidlo - protivirový účinek
mrkvové semeno - příznivý vliv na celulitidu, ztvrdlá kůže
máta peprná - anestetikum, protivirový účinek
tymián - infekce dutiny ústní
eukalyptus - odkašlávání
POUŽÍVÁME VŽDY V ŘEDĚNÉ PODOBĚ.
Pouze k vnějšímu použití, neužívat vnitřně.
Preventivní opatření: olej je netoxický a nemá žádný dráždivý účinek. Třeba dbát zvýšené opatrnosti používání oleje při přecitlivělosti na některou z olejových složek, v období těhotenství, u dětí do 2 let jejich věku.
INCI: Laurus Nobilis Oil. Alergeny: Limonene*, Linalool*, Eugenol*
* složky přírodního původu
100% éterický olej VAVŘÍN
Objem: 5 ml