Domů Prodané zboží prodejce Ekofarma Pařilovi Bylinkové potěšení - měsíček + chrpa

Dárkové baléní 40 g. Balíček cca 12 x 9 x 7 + kštice.

Sušený celý květní úbor měsíčku lékařského a chrpy modré, v biokvalitě (certifikát zašlu na vyžádání). Poměr bylinek může být i opačný - napište do zprávy v objednávce.

Květy měsíčku symbolizují slunce, a jeho pouť během celého ročního cyklu. Proto doprovázela všechny sváteční rituály, ale zvláště svátky slunovratu a rovnodennosti. Sušené kvítky se při těchto příležitostech přidával do kadidla, přípravných očistných koupelích po vaření kvítků se z nich získávalo žluté barvivo.

Užíván vnitřně, působí jako účinný povzbuzující prostředek pro tvorbu žluče, prospívá zažívacímu ústrojí a může zmírňovat menstruační obtíže.

Květ má výrazný protizánětlivý účinek, podporuje hojení ran a má slabý choleretický a spasmolytický účinek. 

Měsíček louhovaný v oleji či ve formě mastičky má antiseptický, proti plísňový a stahující účinek na mnohé kožní problémy, záněty a menší zranění.

Chrpa je bohatá na důležité bioaktivní substance, které dokáží zklidnit žaludek, pleť i oči. Má močopudný a žlučopudný účinek, je to i krev čistící bylinka. Výluh z čerstvých nebo sušených květů slouží jako tonikum na podrážděnou pleť, je ideální proti akné, má význam při léčbě zánětlivých a hnisajících očních chorob.

Použití na čaj či nálev, krásně vynikne v sypané čajové směsi, do koupelové soli či mýdla, na výrobu mastičky či bylinného oleje, ke zdobení moučníků, nápojů, jako dekorace ....

Barvy:
Druh:
sušené jednodruhové
,
sušené směsi
prodejní cena
Cena není dostupná
Prodáno 14.11.2016
Zboží je nedostupné.
Přesto máte zájem o toto zboží? Zkuste kontaktovat prodejce s žádostí o výrobu pomocí odkazu Poslat dotaz na zboží níže.
Informace
« »
Informace o zboží
Prodejce: Ekofarma Pařilovi
Katalogové č.: 7965153
Vloženo: 11.11.2016
Menu
--