Domů Prodané zboží prodejce Hana Bergmann Klímová Dobrodružství pana Wellingtona

O klucích letadlech a letcích RAF. 

Hlavním hrdinou knihy je vojenské letadlo, vysloužilý britský bombardér pan Wellington, který bojoval za druhé světové války ve Velké Británii u 311. československé bombardovací perutě. Své válečné vzpomínky vypráví okřídleným kamarádům v hangáru a také dvěma desetiletým klukům, Edovi a Tondovi, synům pilotů v aeroklubu. Ti si v trupu pana Wellingtona vybudovali bunkr. Jednoho dne si hrají s Morseovým telegrafem a jeho prostřednictvím navážou rádiové spojení s panem Wellingtonem. Ten dá klukům hned za úkol pátrat po své poslední ztracené osádce československých letců. Začne se odvíjet napínavý příběh plný pohádkových zázraků na pozadí historické reality.

Příběh o panu Wellingtonovi má v dětech vzbudit zájem o naši nedávnou historii a přiblížit jim válečné i poválečné osudy československých letců, kteří bojovali v Británii za druhé světové války.

V knize je obsáhlý „vysvětlovníček“, ve kterém čtenáři najdou srozumitelné vysvětlení pojmů, se kterými se při čtení setkají a nemuseli by jim rozumět.

Na obálce jsou doporučení od Zdeňka Svěráka a veterána RAF podplukovníka Jiřího P. Kafky. Předmluvu napsal Jiří Stránský.

Hana Bergmannová Klímová je autorka textu a ilustrací. Je známá jako malířka a ilustrátorka také pod jménem Hana Pavlátová.

Dobrodružství pana Wellingtona je určeno klukům i holkám ve věku 9–99 let.

Kniha má pevnou vazbu a 220 stran včetně šedesáti sedmi barevných obrázků.

Barvy:
prodejní cena
Cena není dostupná
Prodáno 11.12.2018
Zboží je nedostupné.
Informace
« »
Informace o zboží
Prodejce: Hana Bergmann Klímová
Katalogové č.: 9837606
Vloženo: 31.8.2018
Menu
--