Domů Prodané zboží prodejce Rjabinnik Dřevěná dětská hračka - Motýlek Klučina

Motýlek Klučina - přírodní dětská hračka či dekorace, smrk

Přírodní smrkové dřevo ručně opracované s použitím řezbářského nože a dláta, dekorované vypalováním. Povrch kolorován bezbarvými a pigmentovanými přírodními oleji s atestem pro použití k výrobě dětských hraček i pro styk s potravinami (technický list zašlu na požádání společně s Dřevěnkou).

K finální úpravě byl použit čistý včelí vosk a manuální přeleštění. 
Inspirace: dřevo, květiny a jejich krása, víly a skřítkové, kouzlo léta, pohoda a radost slunečných dnů,  dětský svět fantazie, waldorfské hračky a dekorace, roční stolek. Botanická vášeň našeho syna :-)

Dřevěný motýlí klučina měří cca 7,5 x 8 x 1,9cm.

*****************************************************************

A je to tady!

Léto, vítej nám...

Páni kluci, uvěznění po deset dlouhých měsíců ve školních lavicích, co nevidět zaplní svět směsicí neuspořádaného pohybu a rozdováděného hlaholu zjitřených hlasů.

Svět změní dennodenní dětskou přítomností a čistou radostí z volnosti, svobody, dobrodružství.... Jako by cítil zázraky malých svátků - kdy ovoce stromů rajských padá rovnou do náruče...A i když by se snad měla mít před malými dobrodruhy na pozoru, příroda vystaví své největší chlouby světu na odiv a čepýří se nepřeberným množstvím nádherných barev, tvarů, vůní a chutí...
V trávě se to jen hemží vší tou drobotinou, o níž večer před spaním vypráví dětem Knížka Ferdy Mravence. Hlemýždi a slimáci se nadšeně promenádují po záhoncích s jahodami a čekají, až večer padne rosa a přijde jejich chvíle, kdy nepozorováni zasednou ke sladké hostině, doprovázené tu komářími klarinety, tam zase houslovým koncertem cvrčků.

Malé hlavičky Sedmikrásek skromně vykukují mezi stébly a s něhou sobě vlastní pokukují po štíhlém stonku a rozvrkočené čupřině mladého Jitrocele. Majestátná Slunečnice se v tom shonu jen tak tak zvládne otáčet jak jí srdce káže a paní Divizna  z dáli láká žlutavým světlem své svíce k sobě poutníky, kteří vždy znovu udiveni její krásou sklízejí  v malých kvítcích léčivý dar.  Maková panenka  s červenou sukýnkou, ještě mírně zmačkanou, vítá z cest svého Emanuela, zatímco jeho bráškové, zmámeni sladkým nektarem, tančí na louce za  fůrou čerstvě shrabaného sena svůj třepotavý balet. A lehkonohá vážka prudce rozetne vzduch nad nehybnou vodní hladinou, třpytící se v poledním slunci a zlehka dosedne na špičku rákosového doutníku.A nad tím vším Vlaštovky - ač rozšafně švitořící, vždy vzorně upravené ve svých lesklých fráčcích, se předvádějí jakoby celé léto bylo jedním nekonečným leteckým dnem.


I nezbývá, než sklonit se před vší tou krásou a volat s Pány Skácelem a Pavlicou - vždyť je nade vší pochybnost, že HOŘÍ LÉTO!

* Rjabinnik, červen 2010 *

*****************************************************************
Dřevánci a Dřevěnky z mé dílny jsou zde pro ty z Vás, kterým se to doma malými tvorečky nehemží tak, jako u nás a přesto jsou si jistí, že jejejich domov tím pravým místem pro nějakého toho PidiKamaráda.

Rádi se zabydlí na Vašem ročním stolku, na poličce i v postýlce Vašeho drobečka.

Pokud si k víle vyberete kamaráda, kterého už nemám v nabídce, rád pro Vás vyřežu třeba celou skupinku. Domluvíme se vnitřní poštou a do týdne vystavím novou rodinku s rezervací.

****************************************************************

Dřevánek - made by Rjabinnik, designed by Rounien 2010 Creative Commons License

Barvy:
prodejní cena
136 Kč
Prodáno 8.12.2014
Zboží je nedostupné.
Přesto máte zájem o toto zboží? Zkuste kontaktovat prodejce s žádostí o výrobu pomocí odkazu Poslat dotaz na zboží níže.
Informace
« »
Informace o zboží
Prodejce: Rjabinnik
Katalogové č.: 945572
Vloženo: 5.7.2010
Menu
--