Domů Prodané zboží prodejce Machacek-sochy Dušičky ... zimní světýlko adventní

/vzpomínka na V. Havla/

Kéž "Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí" ...

Havlíčku, Havle

Jaroslav Hutka

Mají tě v ohrádce, za mříž tě vsadili,andělé z Brixenu, co vzývaj' násilí,   pohádka pro děti, loutkové divadlo,  tahají za nitky, nevyjdou na světlo.

R: A podle litery "paragraf - ša vle"  A teď dumej o právu, Havlíčku, Havle,  A a podle litery "paragraf - šavle"  A teď dumej o právu, Havlíčku, Havle!

Trochus' je popletl, řídil ses zákonem, co platí nad lidmi a také nad pánem, pán se však urazil - jaképak zákony, on přece nejlíp ví, kdo má být poslušný.

Co tě to napadlo, foukat jim do kaše, nejezdils' na koni, cválal jsi na bleše, pan Bach má básníky ve velké vážnosti, jak rád je v erárních komůrkách pohostí.

Vždyť je to nerozum, zkusit se s mocným přít, mohl ses dobře mít, šlo by to zařídit, a při tvých schopnostech pán by tě zaměstnal, stačilo pochopit, stranou bys nezůstal.

Potichu, bez hluku přišli tě navštívit, korektně, zdvořile, nemoh' jsi odepřít: "Hostinské pokoje, mistře, už čekají, oblek si neberte, lepší tam dávají."

V Brixenu na rynku holky si šeptají: "Zavřeli Havlíčka, lidi ho nedají, vždyť uměl hezky říct, nač my jen mysleli, že pěknej mužskej byl, proto ho zavřeli."

Barvy:
Styl:
romantický
,
přírodní
Materiál:
dřevo
prodejní cena
499 Kč
Prodáno 24.11.2019
Zboží je nedostupné.
Přesto máte zájem o toto zboží? Zkuste kontaktovat prodejce s žádostí o výrobu pomocí odkazu Poslat dotaz na zboží níže.
Informace
« »
Informace o zboží
Prodejce: Machacek-sochy
Katalogové č.: 11024090
Vloženo: 9.11.2019
Menu
--