Domů Prodané zboží prodejce Keramika-Kami Harmonie - Domova -krystal

Harmonie s  vloženým Karneolem

Velikost cca 7cm,barva přirodní pálená hlína.

 

 

barva přírodní pálená hlína. Kámen je vždy unikátem..

 Karneol je stabilizující kámen s vysokou energií. Dodává odvahu, klid, trpělivost a harmonii, pozitivní pohled na život. Motivuje k úspěchu. Tiší vztek, žárlivost a závist, rozptyluje deprese a negativný myšlenky. Dodává výřečnost a posiluje sebedůvěru. Navozuje klidný spánek, zahání noční můry. Povzbuzuje sexuální aktivitu a odstraňuje závislosti všeho druhu. 

Léčebné využití: předchází kožním nemocem, zastavuje krvácení z nosu a pomáhá při všech nemocech spojených s krví, dodává sílu a vitalitu, zvyšuje plodnost, léčí frigiditu a impotenci, artritidu, revmatismus, kosti, šlachy, neurózy a deprese.


Karneol je žlutavou, červenavou nebo červenohnědou průsvitnou odrůdou chalcedonu (kryptokrystalický křemen). Za svoje zbarvení vděčí příměsi hematitu. Tvoří nepravidelné konkrece, žilky či výplně dutin hlavně v sedimentech a melafyrových mandlovcích. Jako drahý kámen byl používán již ve starověku. V Čechách se vyskytuje v Podkrkonoší, kde se mu přezdívá ,,masák".

Karneol z Botswany je žádaný pro svoji výraznou červenooranžovou barvu. Nachází se spolu s acháty v polopouštích východní Botswany. Odtud se již dlouho nesmí vyvážet neopracované minerály. Navíc kvůli nízké technologické vyspělosti země jsou nyní botswanské karneoly na trhu skutečnou raritou.

 

Původ : Botswana

 

Z Orientu se nám dochovalo první učení o tom, že vše kolem nás, celý vesmír a tedy i náš svět a my, je tvořeno dvěma dynamickými silami neustále se proměňujícími.Tyto protikladné jevy nazýváme všelijak. V matematice je označujeme znaménkem plus a minus, v biologii samec a samice. Proti sobě stojí den a noc, údolí a hory, moře a pevniny, víří kolem nás síly odstředivé a dostředivé. Číňané tyto síly nazvali silou jang, tedy silou dostředivou s mužským principem, a silou jin, silou odstředivou s ženským principem.

Harmonie je sousoší ,které svým vzhledem Vám pomáhá naladit tento stav ve Vás či Vašem prostoru.

 

Barvy:
Styl:
elegantní
,
romantický
Motiv:
jiné
prodejní cena
Cena není dostupná
Prodáno 29.11.2015
Zboží je nedostupné.
Informace
« »
Informace o zboží
Prodejce: Keramika-Kami
Katalogové č.: 6682301
Vloženo: 29.9.2015
Menu
--