Domů Prodané zboží prodejce Konopná dílna Konopačka- šikovná a pevná- cívka

Výrobky z konopného vlákna mají následujicí vlastnosti:vlákna krásně nasavá vlhko a při tom není pocit mokra, odráží UV-paprsky a má vlastnost auto-očísty, díky tomu, že vlákno neobsahuje bílkoviny je teměř nenapadnutelné moly apod,

Konopná příze je spředená z dlouhých vláken konopí setého za horka, takže prošla spracováním klasickým způsobem, který zahrnuje rosení-máčení, potěrání,vochlování,předpřádání, dopřádání.

A proto je dost pevná, aby byla použitá jako osnova pro tkání, na výrobu šňůrek a provázků, pro pletení a háčkování, paličkování...ale je pevnější, je taková, jako by byla trochu naškrobená.

Dá se z ní :

vyrábět třeba žínky a papuče- je pevná a dokáže i lehce masírovat pokožku,

uháčkovat třeba košíčky a tašky, koberečky, prostírání a dečky na stůl a byla by z toho krásná látka na polštáře, zejména dekorační, na  závěsy a jako ubrusovina, jako látka na potah nábytku - dobře drží formu.

Příze je dost tenká- 105 Tex, ale je možné pracovat s ní ve dvojí-trojí až šesti prameny.

Časem díky vícerému praní a používání se změkne.

Voňavá až až! Má krásný lesk!

Pro ty, kdo měl od nás lněnou přízi- Modrookou paňmámu apod.- ta byla jemná a lehce se dala utrhnout, ale táto je nesrovnatelně pevnější.

Základní velikost - cívka cca 1500, ale je možné se domluvit i na menším množství- stačí napsat do poznámky a cena bude upravená.

Poštovné bude zaležet na hmotností a velikostí objednané příze.

Jestli potřebujete vzorek- je ve vzorníčku lněných přízi, dodáváme vzorky všech přízi, co máme k dispozici.

Barvy:
Materiál:
ostatní
prodejní cena
Cena není dostupná
Prodáno 30.5.2019
Zboží je nedostupné.
Přesto máte zájem o toto zboží? Zkuste kontaktovat prodejce s žádostí o výrobu pomocí odkazu Poslat dotaz na zboží níže.
Informace
« »
Informace o zboží
Prodejce: Konopná dílna
Katalogové č.: 3649561
Vloženo: 12.3.2013
Menu
--