Domů Prodané zboží prodejce Konopná dílna Konopná ručně tkaná látka ze starodávné truhly...

 

Vzácné plátno z minulého století bylo pečlivě uloženo v truhlách a čekalo na svůj hvězdný čas až do dnes.

Plátno je v dost omezeném množství, hodí se na šití nejenom krojů, ale také i svátečných a denně užívaných oděvů.

Máme roličky plátna, šířka kterých se pohybuje mezi 38 až 48 cm, odstíny jsou přírodní- od bílé až po světlo hnědavou a jemně šedou (běleno sluníčkem na louce- jak se to tradičně dělá), jemnost plátna je růžná- od jemné látky pro ženské halenky a šaty až po kalhoty, vaky, utěrky a ručníky (osušky), povlečení  pak pro silnější mužské košile, vesty a bundy (potřebují zateplování např. vlnou apod.)

Nejdřív se rozhodněte, co s tohoto plátna chcete si ušit (to poukáže na jemnost látky a na předpokládané množství- každá rolička je jiná nejen barvou a jemností, ale i délkou), pak my vám odpovíme, jak širokou a jak dlouhou látku této jemností máme a po vypočítání zbývá jen si jí objednat. Dá se je i nakombinovat.

Konopí je tradiční pro slovanské prostředí. Dobře se mu rostlo jak na úrodných poličkách Hané nebo Ukrajinského stepu, tak i v předhůřích celých Karpat, Tater, Kavkazu, prostě skoro všude Ani na zalévání, ani na půdu konopí není moc náročné, ale bez sluníčka moc neporoste. Konopí má pevné, trvanlivé vlákno, je nádherně prodyšné, pohlcuje a neutralizuje vlhko, včetně pocení, udržuje správný teplotní režim těla. I vědecky je prokázáno, že samotný styk konopně látky s tělem má blahodárný účinek, chrání před UV paprsky mnohem efektivněji, než len i bavlna Přiznáme se, nám záleží na tom, kdo a co z té látky udělá.

Uvedená cena je za 0,5m.

Pozor:

doplňkové foto, kde jsou cibule, žalud a kopřiva jsou spíš k nahlédnutí, na prodej jsou podobné látky ( a zatím kromě zelené).

Větší odřez látky něco váží- poštovné upřesníme a opravíme.

Barvy:
prodejní cena
Cena není dostupná
Prodáno 24.4.2019
Zboží je nedostupné.
Přesto máte zájem o toto zboží? Zkuste kontaktovat prodejce s žádostí o výrobu pomocí odkazu Poslat dotaz na zboží níže.
Informace
« »
Informace o zboží
Prodejce: Konopná dílna
Katalogové č.: 2543404
Vloženo: 17.3.2012
Menu
--