Domů Prodané zboží prodejce JiT-S Kvašák s vodním zámkem

Nádoba na kvašenou zeleninu neboli pickles. Vhodné zejména pro rychlé kvašení okurek, tzv. rychlokvašek, viz. recept uveden níže. Stejným způsobem ale můžete kvasit i cuketu, ředkvičky, květák apod. Hrnec můžete samozřejmě použít i pro kvašení zelí.

Bílá glazura s barevným motivem kytek. Lze mýt v myčce. Přibližně na 1300 ml kvašené zeleniny. Obsahuje pouze hlavní nádobu s vodním zámkem a pokličku.   

Jak na to?

Okurky pečlivě omyjte, ty přerostlé nakrájejte na menší kousky a do stejně tak pečlivě vymytého kvašáku naskládejte pěkně nahusto. Svařte 1 litr vody s polévkovou lžící soli a ještě horkým nálevem okurky zalejte tak, aby byly ponořené. Toto je naprostý základ. Ale lepší je do okurek ještě něco přidat, na internetu naleznete spousty receptů, ale klidně experimentujte a vyberte něco z tohoto: kopr, česnek, cibuli, bobkový list, nové koření, listy z černého rybízu, višňové listy, dubové listy, hořčičné semínko atd.. Místo okurek můžete dát víceméně jakoukoliv zeleninu, kterou nakrájíte na stejně velké kousky. V tom případě zeleninu nekombinujte. Přiklopte pokličkou, nalejte do zámečku kolem pokličky vodu a takto nechte stát při pokojové teplotě 3-5 dní. Pak přemístěte do ledničky. 

Druhou možností je klasické pickles ze směsi zelí, cibule, mrkve a kedlubny. Vše nastrouhejte nahrubo. Smíchejte ve velké míse se solí a kmínem a pořádně rukama prohněťte tak, aby zelenina pustila trochu šťávy. To je ideální chvíle pro napěchování do nádoby. Pořádně upěchujte, mezi zeleninou nesmí být vzduch. Při pěchování pustí zelenina šťávu, která pak pokrývá povrch. V případě tohoto hrnce ještě trošku zalijte solným nálevem. Opět nechte 3-5 dní stát při stabilní pokojové teplotě. Potom šup s hrncem do ledničky a poctivě ujídat ke každému jídlu :-) !!!!

Zvu Vás též do mého druhého profilu jits s dekorační keramikou, kde naleznete sošky,zápichy, krmítka a pítka a mnoho dalšího. Nákup samozřejmě z obou profilů na jedno poštovné.

Barvy:
prodejní cena
Cena není dostupná
Prodáno 22.11.2019
Zboží je nedostupné.
Informace
« »
Informace o zboží
Prodejce: JiT-S
Katalogové č.: 10904457
Vloženo: 27.9.2019
Menu
--