Domů Prodané zboží prodejce Esme cosmetics KVĚTINKA přírodní koupelová sůl

Koupelová sůl Květinka má povzbuzující, zklidňující účinky, je vhodná při nachlazení, svalové únavě, nízkém krevním tlaku. Výrazná vůně pomeranče a levandule navodí příjemné chvilky pohody.

ÚČINKY BYLIN:

Růže čistí a rozjasňuje pleť, má omlazující účinky, zabraňuje předčasnému stárnutí kůže, oživuje a vypíná pokožku, vhodná i na podrážděnou a citlivou pleť, drobné vyrážky a akné. Zklidňuje, zlepšuje náladu, na nespavost, bolesti hlavy, proti depresím, vyvolává pocit klidu a harmonie. Podporuje krevní oběh, posiluje žaludek, snižuje horečku, má protirevmatické účinky.

 

Levandule je jedna z nejvšestrannějších léčivých rostlin. Název pochází z lat. lavare - omývat se. Symbol čistoty. Má antiseptické účinky, podporuje obnovu kožních buněk, uklidňuje pokožku normalizuje mazotok, má podpůrné při kožních problémech, ekzémech a pálení chodidel. Pro klidný spánek, relaxaci a uvolnění, vhodná při depresi a stresu, bolesti hlavy, migréně, nervovém přetížení, stabilizuje emoce, potlačuje úzkost a strach, otevírá a čistí všechny čakry. Urychluje léčbu chřipky, angíny a nachlazení, pomáhá při dýchacích potížích, bronchitidě, dávivém kašli, astmatu. Uvolňuje bolesti svalů, při revmatizmu, zlepšuje krevní oběh, posiluje srdce, snižuje krevní tlak. Pár lžic levandulové soli lze použít k provonění skříní a prádelníků - je osvědčeným prostředkem proti šatním molům.

 

Měsíček lékařský má rozsáhlé využití při zdravotních potížích. V první řadě je významným přírodním antibiotikem, nejčastěji je používán ve formě čaje. Chrání nás před viry, bakteriemi a kvasinkami, které škodí našemu zažívacímu ústrojí. Působí jako antioxidant, tudíž chrání buňky těla před poškozením. Stimuluje produkci žluče, činnost jater, hojí žaludeční vředy a záněty trávicího traktu.

 

100 % Pomerančový esenciální olej zklidňuje mysl, navozuje pocit dobré nálady, radosti a optimismu.  Právě tento olej Vás bude ovlivňovat svými účinky a vy budete stále v dobré náladě.

 

100 % Levandulový esenciální olej působí analgeticky, antibakteriálně, antiinfekčně, protizánětlivě, protirevmaticky i protiplísňově, ulevuje při bolestech hlavy (užíváme 3 kapky oleje na kostce cukru). Při dýchacích potížích, bronchitidě nebo krčních infekcích inhalujeme levandulovou silici.

 

ÚČINKY MOŘSKÉ A HIMALÁJSKÉ SOLI:

Působením osmotického tlaku nám dodává solný roztok kůží minerální látky. Chcete efekt znásobit? Použijte do jedné vany 1kg soli. Poměr soli ve vodě se znásobí a osmóza bude probíhat rychleji. Tento poměr je už srovnatelný s koncentrací solanky používané k léčebným účelům. Koupel by neměla trvat déle než 20 minut. Po teplé slané koupeli se vždy krátce osprchujte. Kdo to snáší dobře, studenou vodou (povzbudíte tím svůj krevní oběh) ostatní si zvolí teplotu na jakou jsou zvyklí, ale pozor! Osprchujte se bez použití mýdel nebo sprchových gelů.

 


Po solné koupeli a očistné sprše byste měli alespoň hodinu odpočívat v klidu na lůžku, nejlépe jít spát. Pro zvýšení účinků a dlouhodobější přínos je třeba koupel opakovat a to alespoň 2x až 3x. Nejlépe mezi koupelemi, alespoň jeden den vynechat.

 

Pozitivní přínos solných koupelí:

  • prokrvení kůže,
  • vyplavení toxických látek z tkání
  • podpora látkové výměny
  • zajištění vyrovnané hladiny hormonů
  • uvolnění nervového vegetativního systému.

POUŽITÍ:

 

  1. do natékající vany vysypeme krystalickou sůl, vodu napustíme o teplotě 37° C.  Teplota vody 37° C je důležitá, neboť chladnější voda odčerpává z těla energii, teplejší může navodit pocit těžkosti a únavy. Délka koupele je 30 min až 1 hodina.
  2. Množství soli volíme podle požadovaných účinků: v případě kožních problémů, lupenky či jiných zdravotních potíží je vhodnější menší koncentrace - cca 1 až 2 polévkové lžíce. Také pokud chcete tuto koupel provádět denně, je vhodné toto množství.
  3. Více očistné účinky koupele získáme tzv. osmózovým efektem. K tomu je zapotřebí vyšší koncentrace solného roztoku, na 1 vanu (100 - 120l) cca 1 kg soli. Při osmóze tělo uvolňuje škodlivé látky do koupele a současně kůží vstřebává minerální látky ze solanky. Tento proces podporuje odkyselení těla.

SLOŽENÍ:

Himalájská sůl, sůl z Mrtvého moře, 100 % esenciální olej Pomeranč, 100 % esenciální olej Levandule, sušené květy růže, sušené květy levandule, sušené květy měsíčků lékařského.

 

HMOTNOST:

150 g

Ručně plněný průhledný celofánový sáček, etiketa s informacemi o výrobku. Foto Anne-Marie Faiola.

 

 

Barvy:
Určení:
unisex
Druh:
soli
prodejní cena
Cena není dostupná
Prodáno 10.8.2016
Zboží je nedostupné.
Informace
« »
Informace o zboží
Prodejce: Esme cosmetics
Katalogové č.: 6991135
Vloženo: 5.1.2016
Menu
--