Kořen MYDLICE. Bylinka nabízena jako surovina k domácí výrobě kosmetiky, dekoračním účelům a jako součást dekoračních výrobků.
kořen mydlice používáme:
* k výrobě šamponů
* k výrobě sprchových gelů
* odvary - k péči o problematickou pleť, pleť s akné, ...
* k výrobě balzámů a mastí
* odvar - jako základ pro výrobu kosmetiku
* k čištění pleti - tonikum, ...
* výroba tinktury
* výroba ústní vody, kloktadla
Výroba šamponů: kořen mydlice přelijeme vroucí vodou a necháme do vychladnutí pod pokličkou louhovat. Poté slijeme a používáme k mytí vlasů nebo jako základ pro výrobu šamponů, sprchových gelů.
Balení obsahuje 10 gramů.
INCI: Saponaria officinalis
Upozornění: mydlice je při vyšších dávkách toxická - při silné koncentraci může vyvolávat kožní reakce, zásadně se neužívá na otevřené rány.