Domů Prodané zboží prodejce bellaannata Náhrdelník s českými granáty zlacený Ag 900/1000

Představuji vám šperk s českými granáty, vyrobený v polovině minulého století ze stříbra ryzosti Ag 900/1000, zlacený silnou a nikde neporušenou vrstvou zlata.

Řetízek byl vyráběn ručně, očka byla spojována ručně, ne strojově, jako se řetízky vyrábějí dnes, proto je možné vidět nějaké nepravidelnosti, nicméně i řetízek je v perfektním stavu, spoje nejsou nikde ztenčené, čili nehrozí přetržení, a protože nebyl ani opravován, nikde neslezla zlatá vrstva.

Náhrdelník je značený puncem hlava zajíce s číslem 3, další značky jsou číslo 900 a mistrovská značka G2.

Ozdobná část náhrdelníku je silně zlacená, nikd enení porušená, nic nebylo opravováno. Kameny jsou všechny a všechny v perfektním stavu.

Hmotnost šperku je asi 8.07 g, délka náhrdelníku je 45 cm, počet granátů je 69, všechny jsou v perfektním stavu, žádné oštípnutí nebo škrábance. Také všechny krapny jsou, jak mají být, v plném počtu a bez jediného uhnutí či ulomení.

Náhrdelník je v perfektním stavu, jako nový, top stav, hodí se i jako elegantní a cenný dárek. Puncování se opakuje na mnoha částech náhrdelníku.

Tento kus je velmi elegantní, centrální ozdobný kus je sám o sobě šperkem, který by obstál i osamoceně (průměr 1,5 cm, tři vrstvy).

Náhrdelník má hodnotu jednak díky mistrovké značce, která je zárukou kvality a pravosti českých granátů, ale i díky dovednosti českých zlatníků minulého století. Dodnes se tento styl napodobuje, ale jemnost a propracování je nahrazena strojovou výrobou, poznamenanou lisováním, což je vidět a ozdobnosti šperku to hodně ubližuje.

Barvy:
Určení:
ženy
Materiál:
stříbro
,
pozlacené
Minerály a ostatní:
granát
prodejní cena
Cena není dostupná
Prodáno 17.5.2017
Zboží je nedostupné.
Přesto máte zájem o toto zboží? Zkuste kontaktovat prodejce s žádostí o výrobu pomocí odkazu Poslat dotaz na zboží níže.
Informace
« »
Informace o zboží
Prodejce: bellaannata
Katalogové č.: 8106839
Vloženo: 23.12.2016
Menu
--