Domů Prodané zboží prodejce sofie jewelry NÁHRDELNÍK S PANNOU MARIÍ

Pozlacený řetízek s medailonkem inspirovaným zázračnou medailí Panny Marie. Krásně vypadá samostatně a skvělý je k vrstevní. 

Řádová sestra Catherine Labouré vypověděla, že ji v noci 19. července 1830 probudilo malé dítě, které jí řeklo, aby šla do kaple, kde ji čeká Panna Marie. Vstala a v kapli se setkala s Pannou Marií, která jí sdělila, že pro ni má Bůh důležitý úkol. 27. listopadu 1830 za sestrou Catherine přišla Panna Marie při večerní meditaci. Ukázala jí medaili, na jejíž zadní straně bylo velké M (iniciála Marie) a nad ním kříž. Pod ním dvě srdce: Ježíšovo korunované trny a Mariino, probodnuté mečem a po obvodu medaile dvanáct hvězd. Catherine tuto medaili poté donesla svému zpovědníkovi, jak jí Panna Marie přikázala. Po dvou letech vyšetřování a sledování chování Catherine kněz informoval pařížského arcibiskupa Quélena, aniž by odhalil totožnost Catherine. Žádost byla schválena a medaile byly vyraženy a staly se velmi populární. Dogma o neposkvrněném početí Panny Marie nebylo tehdy oficiální, ale medaile obsahovala slova „počata bez hříchu“, což ovlivnilo papeže Pia IX., který 8. prosince 1854 toto dogma vyhlásil.

Řetízek má na sobě pravidelně rozmístěné malinké kuličky.

Rozměr medailonku je 2x1,4 cm, délka řetízku je nastavitelná na 47-52 cm.

Materiál: 16 kt pozlacená mosaz, zapínání a spojovací kroužky pozlaceny extra silnou vrstvou (gold filled) pro vysokou odolnost materiálu.

Doporučuji sundavat na koupání.

Podívejte se na další náhrdelníky.

Děkuji, že jste zavítali na tento profil. V případě jakýchkoliv dotazů mě neváhejte kontaktovat.

Barvy:
Styl:
romantický
,
městský
Určení:
ženy
Materiál:
mosaz
,
pozlacené
prodejní cena
Cena není dostupná
Prodáno 27.11.2020
Zboží je nedostupné.
Informace
« »
Informace o zboží
Prodejce: sofie jewelry
Katalogové č.: 9823843
Vloženo: 27.8.2018
Menu
--