Domů Prodané zboží prodejce Ričizhor Noc září jako slunce

 

Autorský tepaný  prsten s ohnivým Opálem -Mexiko

-použita kvalitní nerezová ocel

-leštěný a povrchově ošetřen v ultrazvukové čistiťčce a antioxidantem.

-kroužek tepaný má průměr  17mm  velikost  53-54

Opál

Odjakživa byl považován za tajemný kámen, který někdy přináší velké štěstí a někdy velké neštěstí. Dnes je opál pokládán za zesilovač vlastností svého nositele, a proto špatnému člověku přináší špatné a dobrému dobré. Sám signalizuje, když se mu něco nelíbí. Je duchem pravdy, vhodný pro soustředění, podporuje uskutečňování vytyčených cílů, zvyšuje intuici, dává harmonii, přináší štěstí.

Podporuje látkovou výměnu, uvolňuje a ovlivňuje oblast podbřišku, má blahodárný vliv na zažívací ústrojí a funkci ledvin. Posiluje pohlavní orgány, pomáhá při očních potížích, leukémii a padoucnici.. Vyvažuje imunitu, pomáhá otevřít srdeční čakru a dosáhnout vyššího já. Příznivě působí na zažívací orgány, zabraňuje překyselení žaludku a podporuje produkci enzymů. U kojících matek podporuje vznik mléka. Rozmnožuje bílé krvinky a zlepšuje obranné mechanismy bránící nákaze při poranění. Pomáhá nalézt pravou lásku a léčí deprese. Je schopen na sebe stáhnout nepříznivé vlivy, ale pokud jej nosíme déle bez očištění, tak je v zesílené míře vrací. Probouzí dar jasnovidectví, zvyšuje talent svých majitelů. Je katalyzátorem, nikdy není v klidu. Maximální aktivita všech opálů je v říjnu. Léčí melancholii, onemocnění srdce, zlepšuje zrak, uklidňuje nervy.

Ohnivý opál je ochranou před bouřkami. Opál pomáhá při onemocnění plic a nervového systému. Svou hrou duhových barev nás spojuje s mnohostranností života. Ve východních zemích se těší oblibě, protože se v něm spojují klady všech ostatních kamenů. Činí nás přístupnými světlu a může naše vnímání pozdvihnout na kosmickou úroveň, na níž se bílé nerozlišené světlo absolutní jednoty dělí na sedm barev duhy, z nichž se pak dalším zhuštěním vyvíjí náš svět světla a tvarů

Vznik
Geneze opálu není zcela uspokojivě vysvětlena. Předpokládá se, že opály vznikají za zvýšených teplot a tlaků z Si02, které se mohou buď uvolňovat z organických zdrojů jako z křemičitých schránek rosivek, jehlicí mořských hub, a nebo z anorganických zdrojů jako jsou silikátové minerály, či křemen. Si02 složka se pozvolna rozpouští v alkalickém prostředí a při změně podmínek prostředí na kyselé a současně snížení tlaku nastává opětovné srážení křemene v podobě opálu.

Vlastnosti
Vlivem nepříliš pevné atomární vazbě mezi atomy kyslíku a křemíků jsou opály poměrně nestabilní minerály, které se snadno poškodí. Při kontaktu s jiným materiálem se často poškrábají, či při pádu se mohou roztříštit na menší tělesa. Některé druhy opálu jsou schopny měnit svojí barvu v závislosti na teplotě a to i při kontaktu s lidským teplem. Mají schopnost vázat vodu a nečistoty, což může vést také ke změně jejich barvy, pokud jsou vystaveny vodě. Nedoporučuje se, aby se opál omýval vodou, ale aby se na jeho údržbu používal měkký hadr napuštěný strojním olejem, jelikož z vody by opál mohl do sebe vytáhnout nečistoty a změnit tím svojí barvu. Následně by se měl vyleštit.

Odrůdy
* hyalit - nejčistší forma, bezbarvý, čirý
* mléčný opál - mléčně bílý, neprůhledný
* dendritický opál = mechový opál = keříčkový opál - s výraznými dendrity (oxidy/hydroxidy manganu, železa...)
* ohnivý opál - žlutý, červený až oranžový, průsvitný až průhledný (zbarvený oxidy železa)
* drahý opál - bílý až modravý, opalizuje
* modrý opál - modrý
* prasopál - zelený (zbarvený niklem, případně chromem)
* voskový opál - neprůhledný žluto-hnědý
* černý opál - jako odrůda černého opálu (opalizuje) nebo prostý černý opál (zbarvený manganem)
* hydrofán - schopný absorbovat vodu, někdy je označení používáno jen pro variantu drahého opálu
* dřevitý opál - zkamenělé dřevo prosycené opálem
* tabašir - opál s obsahem zkamenělých stébel
* Boulderův opál - opalizující hlízy limonitu
* obecný opál - nejběžnější forma

Žlutý opál
Jedna z odrůd opálu je žlutý opál. Od starověku mu byl připisována neobyčejně magická síla a byl vysoce ceněným kamenem. Esoterikové věří, že opál zesiluje charakterové vlastnosti, a proto u člověka s negativními vlastnostmi může působit negativně.

Využití
Opály se využívají především v klenotnictví pro šperkařské účely. Jsou jimi osazovány prsteny, náhrdelníky a další. Oproti většině dalších drahokamů se nedá většina opálů brousit (vyjma ohnivého opálu), proto je jeho povrch opravován pomocí zaoblování a vyhlazování.

Barvy:
Určení:
ženy
,
unisex
Materiál:
nerezová ocel
Minerály a ostatní:
opál
prodejní cena
Cena není dostupná
Prodáno 22.3.2015
Zboží je nedostupné.
Informace
« »
Informace o zboží
Prodejce: Ričizhor
Katalogové č.: 6159065
Vloženo: 21.3.2015
Menu
--