Borovice pinie rostou v mnoha oblastech celého světa.
V Antice byla považována za posvátný strom.
Indiáni Střední a Severní Ameriky používají její pryskyřici jako jedno z nejdůležitějších vykuřovadel.
Pryskyřici lze využít i v kosmetice - jako základ pro výrobu masti. Pryskyřici roztavíme společně se základním olejem dle potřebné účinnosti, přidáme včelí vosk.
Ve vodní lázni rozehřejeme 100 gramů pryskyřice, 100 gramů oleje, cca 20 gramů včelího vosku. Množství případně upravit dle potřeby, zachovat by se měl stejný poměr pryskyřice a oleje. Tavení pryskyřice bude probíhat delší dobu, nutno počítat s pozvolným tavením, po dobu cca půl hodiny. Lze konzervovat vitaminem E.
Latinský název: Pinus pinea
Hmotnost: 20 gramů, baleni ZIP sáček.
Účinek: Očistný / Léčebný / Posilující / Spirituální / Šamanismus
Vůně silně kořenitá, pryskyřičná, vonící po jehličnanech
Země původu: Francie
Způsob spalování: na uhlíku, v pícce, v elektrické kadidelnici.
Dekorace nejsou součástí nabídky.