Domů Prodané zboží prodejce Konopná dílna Podvazovací šátek Bílé copy

Podvazovací šátek  nebo také zavinovací šátek-
nejen pro těhotné bříško, nejen pro bříško během šestinedělí, ale je to šátek ženský, který může být příjemnou podporou a pevným a jemným objetím během premenstruáčního období a dnů měsíčků, také když žena nosí miminko v šátku/nositku/prostě v náručí, když chodí na dlouhé procházky, navíc když má k tomu i nějakou nálož, zátěž... pro chládnější období, pro práci v sadu, na zahradě, na políčku...
Vzor je krásně tvořen šedou lněnou nitkou a silnou bavlněnolněnou- krásná textura, příjemně reliefní.
cca  3,2m x 45
Látka je silná a velmi příjemná
Šátek jsem vytvořila podle vzoru, který doputoval ke mně z Mexika pře Ukrajinu, kam ho dovezla Angelina Martinez Miranda.
Znáte toto jméno? Jestli ne, podívejte se sem. Obdivu hodná žena, porodní bába, kurandera, maminka pětí synů...
Ale zpět k šátku- originál byl široký cca 70cm, ale dost kratký. Pro štihlunké ženy se to hodí, ale pro ty, kdo má boky a k tomu potom ještě narůstá těhotné bříško, nebylo možné do toho mexického šátku zavinout. Dělám je 3m dlouhé, 3,2m a jen občas 2,8m.
Šátek může se zdat dost velký, protože žíjeme v takovou dobu, ve světě rychlostí, úsporností a sportovního stylu. Tento šátek je o pohodlí, o pocitu útulna, o komfortu, podpoře, o nesrytém ženství a mateřství.
Dřív šátek, stejně jako čepeček, byl symbolem vdané ženy, byl součástí její šátníku. U nás se tato tradice na pár desítek let, dobře možná na půl století (u východnějších Slovanek) až století (třeba tady u západních Slovanek), byla pozapomenutá. Ale třeba v Mexiku to pořád žíje.
Již dost proslavená reboza většinou jsou krátká- 2-2.4-2.7m, málo kdy se podaří najít dlouhé rebozo. Ale inspirovaly mě ukrajinské "rušnyky", právě byly cca 3m dlouhé a dalo se s tou délkou dobře pracovat.
Ze začátku jsem dělala šátky hlavně pro poporodní období, ať už podvazovací šátky nebo svivalníky pro rituál poporodního zavinování, ale když si žena objednává šátek dřív, tak stihne ho využit ještě během těhotenství.
Znám ženy, které již stihly použit své poporodní šátky opakované, také ty, které již pujčuji svůj šátek kamarádkam, i ty, které se při volbě šátku radily se svými sestrami, protože chtějí aby šátek koloval v rodině.
Je to na každé. Já si nedovedu představit, že nebudu mít šátek k dispozici. Na cesty beru "rychlý" šátek, ale když je období sklizně nebo dlouho sedím u šicího stroje, tak radši používám 7m dlouhý šátek- pro "pořádné podvazování". Benkung mám ráda i moc se mi líbí, je mi v něm příjemně, ale necítím potřebu jej používat.
tady si toho přečtete trochu víc
Zajímavý počin naších známých- novodobé úvodnice

Barvy:
prodejní cena
Cena není dostupná
Prodáno 23.5.2019
Zboží je nedostupné.
Přesto máte zájem o toto zboží? Zkuste kontaktovat prodejce s žádostí o výrobu pomocí odkazu Poslat dotaz na zboží níže.
Informace
« »
Informace o zboží
Prodejce: Konopná dílna
Katalogové č.: 10103889
Vloženo: 24.11.2018
Menu
--