Domů Prodané zboží prodejce vebrofka Riders // La Loba - hudba z tanečních představení

Hudba Ivana Achera z tanečních představení Riders a La Loba, kde já vebrofka vebrofkovatá zpívám. V La Lobě působím též coby performerka - tzn. hýbu s tanečnicí.

Níže letmý popis, nejlepší bude, když naše představení přijdete shlédnout.

LA LOBA

- HERALD ANGEL AWARD Fringe Edinburgh Festival 2014

TOTAL THEATRE AWARD NOMINATION Fringe Edinburgh Festival 2014

- TANEČNICE ROKU 2014 - ANDREA OPAVSKÁ, Česká Taneční Platforma Praha 2014

LA LOBna první pohled zvláštní, docela mimořádná. Přesto si jí málokdo všimne. Nikdo jí neslyší, ale není němá. I když stojí, přece se točí.

La Loba je představení souboru Lenka Vagnerová & Company, které spojuje dva umělecké žánry a dvě jevištní osobnosti, a to tanečnici Andreu Opavskou a zpěvačku Janu Vébrovou. Vychází z jejich nespoutané energie, souhry a především síly projevu. Stěžejní složkou představení je hudba Ivana Achera vycházející v základu ze zvuku přírodních materií. Kosti, dřevo, struny a zvířecí kůže jsou elementární esencí pro vystavění rituálních nálad pojených naživo hlasem Jany Vébrové.

La Loba je inspirována příběhem, který si na různých místech Země předávají generace vypravěčů. Žena, která roky putuje krajinou a ze svých sbírek kostí skládá tvory, má schopnost bytosti na svět vracet, schovává a nosí v sobě život i smrt současně. Nikdo z nás však neví, jak náročná tato činnost pro ni samotnou může být a jestli její obnovitelná síla vydrží na věky. Pozoruje nás neustále, jsme krátkou etapou jejího života a možná se námi i docela dobře baví. Ale co když jí dojde trpělivost, nebo jí bavit přestaneme? Sama totiž reguluje podmínky své vlastní existence a možná se jí už nebude chtít vše dokola recyklovat.

"A mysterious, vivid and sometimes stunning blend of movement and voice" ????  Donald Hutera, The Times 

"Gripped by the sheer intensity and virtuosity of both performers"

"memorable for all the best reasons"  ?????   Mary Brennan, The Herald 
"Wild, beguiling journey into a deep, dark fairytale forest"?
"Those images, combined with Opavská and the soundscape of Vébrová's voice make La Loba impossible to forget."  ???? Lucy Ribchester, The List 

 ?"Opavska is like a magnet - drawing us in from the first second to the last" ???? Kelly Apter, The Scotsman? 

,,Vébrová's singing is incredibly powerful, and one is mesmerised by Opavská's dancing."

,,La Loba is a visually fascinating show that bridges the gap between dance lovers and the general public." Alex Reeves, Broadway Baby

JEZDCI

Jsme zde, mezi vámi. Jsme rychlí, respektujeme vítr. Jsme silní i zranitelní. Rádi vás pozorujeme, vy nás často nevnímáte. Vaše osudy neměníme, vy naše mnohdy ano. Sdílíme stejný svět, ale díváme se na něj z jiné perspektivy. Znamená to, že dokážeme také sdílet stejné hodnoty?

"Teď když jsme se naučili létat v povětří jako ptáci a potápět se jako ryby, zbývá už jenjediné - naučit se žít na zemi jako lidé." George Bernard Shaw

Ptáci jako tiší pozorovatelé příběhů na zemi jsou vyjímeční, jejich svět se rozprostírá v jiné rovině. Vždy byli součástí mytologie, víry i duchovního bohatství lidí. Jsou to opravdoví ,,Jezdci" ve smyslu volného a svobodného pohybu na naší planetě. Nebo jsme ,,Jezdci" my lidé, kteří dokážeme během hodin nenávratně zníčit vše kolem nás? Inspirace světem ptáků je nekonečná a jejich říše hodná obdivu. Projekt Jezdci rozkrývá téma tolerance, schopnosti člověka existovat v symbióze s ostatními živými organismy na naší planetě. Respektovat říši všech bytostí, vážit si jedinečnosti druhů a snažit se o jejich zachování.

TANEČNÍ INSCENACE ROKU 2013

- Nominace na Tanečníka a tanečnici roku 2013  Česká taneční platforma

- Nominace za Světelný design

"full of agile imagination and finesse" ???? Mary Brennan, THE HERALD

"accomplished, high-qualitychoreography",  "We can only be glad thatthe Fringe gives us a chance to see the LenkaVagnerová Company outside of their native CzechRepublic" ????? Gavia Baker-Whitelaw, BROADWAY BABY

"The performances in Riders are excellent, the choreography is inventively alive..." ??? Judith Mackrell, THE GUARDIAN

"Kdyby měl tuto sezónu vidět člověk jen jedno jediné tuzemské taneční představení, měli by to být Jezdci, kteří zcela nepokrytě aspirují na domácí taneční událost roku."

Barvy:
prodejní cena
222 Kč
Prodáno 7.4.2017
Zboží je nedostupné.
Přesto máte zájem o toto zboží? Zkuste kontaktovat prodejce s žádostí o výrobu pomocí odkazu Poslat dotaz na zboží níže.
Informace
« »
Informace o zboží
Prodejce: vebrofka
Katalogové č.: 3214813
Vloženo: 7.11.2012
Menu
--