Domů Prodané zboží prodejce Tvoříme celek Šampón na tmavé (ÉO - Rozmarýn a Petitgrain) 125g

Vlašský ořech a kořen lopuchu (ÉO - Rozmarýn a Pomerančnové listí)

Každé mýdlo je originálním kouskem a je s láskou několikrát bráno do ruky a ,,utvářeno". Je tudíž jedinečné, stejně jako každý z nás. Doufám, že i Vy si najdete v našich řadách své oblíbence, ke kterým se budete rádi vracet.

Složení mýdla a v něm hojně obsažené léčivé látky se neslučují s pravidly kosmetického průmyslu EU, která jejich množství v kosmetických výrobcích povoluje jen do určité výše. Pro mne jsou tyto podmínky nepřijatelné. Přistoupit na ně by bylo velkým krokem zpět.

Raději volím krok stranou a zdravý selský rozum, proto užívám název ,,Dekorační rukodělné a aromaterapeutické výrobky". Nesmím Vás však nikterak navádět k používání těchto výrobků na jakékoliv části Vašeho těla. Musím Vás varovat, že jejich používání je na Vaši zodpovědnost a je tudíž projevem Vaší svobodné vůle.

Zásadně používám certifikovaný bio palmový olej (z udržitelných zdrojů), jelikož nesouhlasím s tím, co se nyní ve světě děje nejen kvůli kosmetickému průmyslu a drancování pralesů a jejich obyvatel.

Všechny naše výrobky vznikají z čistě přírodních rostlinných materiálů, vždy pečlivě vybírám jejich kvalitu. Ráda používám čerstvé byliny nasbírané v odlehlejších koutech přírody a v naší zahrádce. Vyrábím si sama výluhy, tinktury a silné odvary, které jsou jejím základem. Kombinace všech složek dodává jemnost a hebkost. Jejich vůně je hladivá a napomáhá uvolnění a regeneraci těla i mysli.

Díky přetučněné receptuře mýdla obsahují nezmýdelněné neporušené molekuly olejů. Tím zaručují výživu pokožky a nedochází k jejímu vysušování. Po umytí je pokožka hebká a není nutné používat další oleje nebo tělová mléka. Lehce zásadité složení pak napomáhá očistě pokožky od kyselých toxinů, potu a navození správného a prospěšného pH.

V kombinaci použitých olejů skvěle působí jak na velmi suchou a šupinatou, tak na přespříliš se mastící vlasovou pokožku. Reklamy nás krmí šampony vhodnými pouze proti lupům, pouze na mastné vlasy... s tím, že pouze a jedině jejich firma má šampon vhodný právě pro Váš typ vlasů.

Nad složením šampónů jsem však velmi dlouho dumala, až jsem došla k závěru, že nepotřebujeme třicet druhů... stačí jeden, který Vás má opravdu rád. Tím, že je šampon přetučněn o vzácné oleje (a to ne v zanedbatelné míře) pečuje o suchou pokožku i vlasy tím, že ji vyživí a ,,namaže". Oproti tomu stojí naše mylná představa o tom, že velmi mastící se vlasy jsou způsobeny zbytečnou produkcí mazových žláz v pokožce. Opak je pravdou. Toto je pouze další stupeň suché pokožky. Pokožka je tak dlouho drážděna a přesušována až ,,přepne" a začne v záchranné reakci produkovat nadměrné množství mazu, který tak pracně každý den musíme smývat z vlasů... a tím se dostáváme do začarovaného kruhu. Je třeba mít s tímto mýdlem trpělivost a dát pokožce čas, aby se vzpamatovala z chemických šoků, které se k ní dennodenně dostávají. Dávejte si i dobrý pozor při používání kondicionérů, po čase je nebudete téměř potřebovat. Navíc většina z nich obsahuje silikony, které ucpávají póry pokožky i vlasů a jsou ve své podstatě nesmyvatelné a trvale poškozují vlasovou strukturu, která se však zdá díky přilnavosti silikonu v pořádku. Po používání tohoto mýdla budou Vaše vlasy ošetřené a na dotek živé. Používám je doma i pro dcerky a nikdo z nás nemá důvod pochybovat, že vše funguje tak jak má.

Použití:

Namydlete mokré vlasy, dokud se nevytvoří hustá stabilní pěna. Pokud trpíte mastnými vlasy, pravděpodobně nebude stačit jedna aplikace (namydlete třeba dvakrát, z počátku i třikrát, poznáte to při poslední aplikaci, bude stačit opravdu chvilinka mydlení a pěna bude náramná). Protože je mýdlo přetučněné, jeho odmašťovací schopnost je trochu snížena, ale záměrně!, aby si pokožka zvykla, že se nemusí tolik mastit a aby oleje dokázaly vyživit suchou pokožku.

Náš tip: Skladujte mimo vlhké prostředí. Déle Vám vydrží!

 

Aktivní složky:

Mandlový, Jojobový, Arganový olej, olej z pšeničných klíčků a z vlašského ořechu:

Všechny tyto oleje díky přetučněné receptuře mají v tomto šamponu zastoupení ve své neporušené podobě, napomáhají regeneraci vlasů i pokožky, dodávají tolik potřebnou výživu, pružnost a pevnost vlasům a stabilní prostředí pokožce.

Tekuté hedvábí: obaluje a chrání vlasovou strukturu, vlasy jsou po použití šamponu hebké a lesklé.

Výluh ze slupek vlašského ořechu a z kořene lopuchu:  Podporuje růst vlasů, dezinfikuje pokožku a napomáhá její regeneraci. Působí dobře proti vypadávání vlasů a proti tvorbě lupů. Kořen lopuchu bych nazvala přímo ,,hnojivem pro vlasy" ;o)

 

Z Aromaterapie k éterickým olejům:

Rozmarýn (Rosmarinus officinalis):

Teplá bylinná vůně s lehce dřevitým nádechem.

Všestranný olej pro posílení organizmu, pomáhá rozproudit energii a krevní oběh, prohřívá a zvyšuje krevní tlak, zlepšuje koncentraci a paměť, účinný při melancholii, únavě a nervovém vyčerpání.

Pomerančové listí (Petitgrain):

Svěží, teplá, ovocně-dřevitá, květinová

Uklidňuje, harmonizuje, zlepšuje náladu, posiluje, osvěžuje, uvolňuje spazmy. Je účinný při poruše trávení, ekzémech a jako repelent, celkově osvěžuje.

 

S láskou

                                    Vaše Pavla

Barvy:
Styl:
přírodní
prodejní cena
Cena není dostupná
Prodáno 7.10.2016
Zboží je nedostupné.
Informace
« »
Informace o zboží
Prodejce: Tvoříme celek
Katalogové č.: 7306954
Vloženo: 4.4.2016
Menu
--