Domů Prodané zboží prodejce Farma Krišnův dvůr Špaldová mouka BIO - mleta kamenným mlýnem

Umleto z naší vlastní vypěstované špaldy v BIO kvalitě.

Špalda je neprošlechtěná prastará odrůda pšenice. Obsahuje více minerálních látek, vitamínů skupiny B a je lépe stravitelná než pšenice. Vláknina ve špaldovém zrnu na sebe váže škodlivé látky z organizmu a tím působí jako prevence vážných onemocnění, působí regeneračně na buňky a chrání organizmus proti infekcím. Špaldové pečivo má jemně ořechovou chuť.

Zpracování obilí na kamenném mlýně je způsob starý několik tisíciletí, prověřený minulými generacemi. Mezi otáčejícími se mlýnskými kameny si celé zrno zachovává obsah cenných enzymů. Díky těmto enzymům žaludek dobře rozloží potravu na jednotlivé aminokyseliny, stavební kameny potřebné pro tvorbu bílkovin.

Dnes se obilí mele na ocelových mlýnech a to tak, že se zrno v mlýnu nejprve obrousí (vnější vrstvy a klíček), tyto části se vyhazují nebo zpracovávají nejčastěji do směsí pro zvířata. Ze zrna tak zůstane hlavně škrobnatá část (moučné jádro), a ta se semele na mouku.  Výsledkem je bílá mouka, která ochuzuje náš organismus o minerální látky a vlákninu, a má velmi malou výživovou hodnotu.

Naproti tomu je naše celozrnná mouka mletá na kamenném mlýnu bohatá na vlákninu a není chemicky ošetřena, proto klademe větší důraz na její kvalitu a čerstvost. Taková čerstvě umletá mouka krásně voní, skvěle chutná a jsou v ní zachovány všechny živiny i kvalitní nenasycené mastné kyseliny.

Máme i další druhy mouky, napište nám do zprávy o jakou máte zájem a my ji pro Vás  s radostí vystavíme a umeleme! :-)

Barvy:
prodejní cena
Cena není dostupná
Prodáno 29.11.2016
Zboží je nedostupné.
Přesto máte zájem o toto zboží? Zkuste kontaktovat prodejce s žádostí o výrobu pomocí odkazu Poslat dotaz na zboží níže.
Informace
« »
Informace o zboží
Prodejce: Farma Krišnův dvůr
Katalogové č.: 5995853
Vloženo: 5.2.2015
Menu
--