Domů Prodané zboží prodejce Mincovna Dukát STARÁ ŘEMESLA - pracovní listy

Pracovní listy formátu A4 pro děti, které je jednoduchým způsobem seznamují se zaniklými a zanikajícími řemesly, se starými věcmi a nástroji. Tuto publikaci mohou využít rodiče, kteří se svými dětmi rádi tvoří, ale i vychovatelé a učitelé v rámci projektového vyučování. Dětem jsou zde zprostředkovány různé činnosti, související se starými řemesly a učí se tak pomocí zážitku.

Je zde rozvíjena zručnost, tvořivost, znalost říkadel, písní a pohádek, kde se odráží podíl lidské řemeslné práce. Děti objevují cestu od starých tvarů k současnému designu, je v nich probouzena úcta k lidské práci a nepřímo i ke starší generaci.

Pracovní listy obsahují stručný výkladový text, doplněný fotografiemi, ilustracemi a písničkami i s notovým zápisem a náměty k tvorbě.  Na konci kapitol je shrnutí formou úkolů a kontrolních otázek. Na závěr je také zařazena řemeslnická křížovka. V deskách jsou také vloženy předtištěné, perforované kalendářní listy, které si děti mohou dotvořit a mašličkou svázat svůj vlastní kalendář řemesel.

V deskách s pracovními listy je 36 listů s textem a obrázky + 13 listů předtišteného kalendáře (kartony A4) pro další práci dětí celkem tedy 59 listů jednostranně potištěných. Najdete zde řemesla zabývající se zpracováním textilu a kůže, prací s kovy, dřevem, proutím, perletí, voskem, hlínou a také pekařství, pernikářství a řeznictví.

Tuto základní publikaci doplňují STARÁ ŘEMESLAMetodické poznámky (rovněž v naší nabídce).

Autory textu, kreseb, kaligrafie a grafické úpravy jsme my sami, a autorem fotografií je Vojtěch Vlk.

Barvy:
prodejní cena
Cena není dostupná
Prodáno 15.11.2018
Zboží je nedostupné.
Přesto máte zájem o toto zboží? Zkuste kontaktovat prodejce s žádostí o výrobu pomocí odkazu Poslat dotaz na zboží níže.
Informace
« »
Informace o zboží
Prodejce: Mincovna Dukát
Katalogové č.: 1195196
Vloženo: 2.11.2010
Menu
--