Domů Prodané zboží prodejce Ovcezkopce Vlčické vlnění - kurz zpracování ovčí vlny

Kurz zpracování ovčí vlny, předení a přírodní barvení

Motto:  Vlna z českých ovcí umí být krásná. A když se k finálnímu produktu dokážete dopracovat vlastníma rukama – radost je nesmírná.

 

Dílna Ovcezkopce Vás zve na výjimečný  a  intenzivní kurz zpracování ovčí vlny. Kurz je zaměřen jak na celkové zpracování vlny, tak i na barvení rostlinnými barvivy.

Kurz je určen nejen pro začátečníky, ale i pro ty, kteří již předou a k barvení se zatím neodhodlali. Nebo si potřebují předení jen osvěžit a posunout se dál :)

Kurz je na 2 dny pro 2 osoby.

Cílem kurzu je provést Vás celým procesem zpracování vlny od surového rouna tak, abyste z ní na konci pomocí kolovratu uměli upříst přízi. Přidáme tentokrát barvení rostlinami a tím určitě jeden den navíc. 

Vlnu se naučíte přebrat, vyprat, vyčesat, spříst a obarvit. Zkusíte si práci s vlnou různých u nás běžně dostupných plemen.

Ráda se s Vámi podělím o zkušenosti s chovem ovcí a budete mít i možnost nahlédnout do mého malého stáda přímo v místě konání.

Kurz proběhne u nás doma v roubence na kopci. Na jídlo jste zváni do mojí domácí kuchyně – ráda Vám uvařím podle domluvy, ideálně vege a po dohodě dle Vašich osobních potřeb.

Na dvě noci nabízím možnost přespání u nás doma v samostatném pokoji – již zahrnuto v ceně kurzu. 

 

 

Pro koho je kurz určen:

  • Pro ty, kdo mají ovce doma nebo vedle u souseda a je jim líto, že se vlna po stříži likviduje a neví si rady jak na ní.
  • Pro ty, kdo se nebojí špinavé práce a vůně hnoje a lanolinu jim nezvedá žaludek.
  • Pro ty, kdo chtějí efektivně využít lokálních zdrojů.
  • Pro ty, které zajímá celý proces výroby.
  • Pro ty, pro které je tvoření radost!
  • Pro ty, kdo mají rádi ovce, velké psy a malé děti.

 

Pro koho kurz není:

  • Pro toho, kdo nemá rád ovce, velké psy a malé děti.
  • Pro toho, kdo očekává kurz předení ve sterilním prostředí z připravených nakoupených česanců.

Co byste si měli z kurzu odnést:

  • Jasné a praktické představy podložené vlastní zkušeností jak naložit se surovou vlnou a proměnit ji vlastníma rukama v klenot!
  • Všechny ty krásné příze, které si během kurzu vyrobíte. Množství materiálu je omezeno pouze vaší šikovností a uněkterých druhů vlny také mojí momentální zásobou :)

Kde: Vlčice u Javorníka v Rychlebských horách

Termín:  pátek odpoledne až neděle 23. 6. - 25.6. 2023. 

Cena: Cena kurzu je za jednu usobu na dva dny včetně, jídla a přespání. Ideálně bychom měli začít v sobotu 9:00 ráno a skončit druhý den v 16:00 odpoledne. S pauzami na odpočinek, kávu a jídlo. Čas lze po dohodě přizpůsobit vašim osobním potřebám.

V ceně je samozřejmě veškerý materiál a můj čas.

prodejní cena
2900 Kč
Prodáno 28.5.2023
Zboží je nedostupné.
Přesto máte zájem o toto zboží? Zkuste kontaktovat prodejce s žádostí o výrobu pomocí odkazu Poslat dotaz na zboží níže.
Informace
« »
Informace o zboží
Prodejce: Ovcezkopce
Katalogové č.: 14043225
Vloženo: 16.5.2023
Menu
--