Domů Zboží Od Therése Carter

Náhrdelník s jantarem

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od Therése Carter

Katalogové č.: 13889290
Zobrazení: 89x
Vloženo: 25.2.2023
Počet srdcí: 5x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Náhrdelník s krásným jantarem z Pobaltské oblasti. Skládá se z Preciosa skleněných korálků a kuliček slunečního kamene a labradoritu (6 mm). Navlečeno na hedvábné šňůrce. Délka cca 64 cm, navléká se přes hlavu, sahá zhruba do výstřihu. 

.......................................................................................................................................

Přestože je jantar někdy považován za minerál, ve skutečnosti je to zkamenělá stromová pryskyřice. Může být stará 30 - 90 milionů let, což z tohoto kamene činí skutečně starověký poklad. Jméno pochází z arabského slova anbar, později ve středověku se ve staré francouzštině usadilo jméno amber jaune, tedy žlutý jantar. Ve starověké řečtině klasický název pro jantar znamenal slunce, jako pocta jantarovému světlu, které padá z nebe. 

Jantar se vyskytuje po celém světě - od Pobaltí po Myanmar a Dominikánskou republiku. Když si představujeme jantar, vidím hlavně zlaté odstíny mědi a oranžové. Ve skutečnosti má ale přes 300 různých odstínů včetně modré, bílé, zelené, černé a červené. 

Má se za to, že jantar pomáhá absorbovat negativní energii a naopak uvolňovat energii jasnou a uklidňující a uvádí tak tělo a mysl do souladu a stimuluje přirozené léčebné schopnosti těla. Jantar se historicky používal jako talisman pro odvahu a věřilo se, že přináší válečníkům štěstí v bitvě. 

.......................................................................................................................................

Hlavní inspirací tvorby Therése je umění starověkých kultur a nekonečně rozmanitá tvář přírody. Zdánlivě primitivní zpracování a dojem, jako kdybychom šperk právě našli na archeologickém nalezišti - to je to, co nás může napadnout, když uvidíme kousky od Therése Carter. 

© Therése Carter 2023

Menu
--