Domů Zboží Od Gurumina

Ke dnu

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce200 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od Gurumina

Katalogové č.: 4847370
Zobrazení: 1082x
Vloženo: 17.2.2014
Počet srdcí: 120x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Pohled na kamenité říční dno připomíná etiopský opál, který zdobí tento stříbrný prsten. Kameni jsem záměrně při broušení ponechala spodní část s mateční horninou.

Opál nemá barvoměnu, je průhledný s lehkým mléčným zabarvením do modro fialovo žluta. Intenzita namodralého zbarvení závisí na osvětlení. První tři fotografie jsou pořízené za denního světla, další tři při umělém osvětlení.

Jde o opál - hydrofán, a jak už je u etiopských hydrofánů zvykem, jakmile se namočí, zakalí se a nějakou dobu, den i více mu trvá, než vyschne a znovu zprůhlední. Proto mohu na požádání ošetřit povrch kamene inertním restaurátorským voskem, který kámen nepoškodí ani nijak nezmění jeho vzhled. Nejde ale o úpravu trvalou (možno obnovit).

Kámen jsem zasadila do jednoduché vysoké obruby. Obroučka prstenu je dutá, vytepávaná a vyplněná taveným stříbrem. Proto není její vnitřek dokonale kruhový. Povrch je částečně leštěný, upravený pilníkem  a patinovaný.

Protože při puncování na úřadě došlo k menší nehodě, která zevnitř poznamenala obroučku prstenu ďolíkem, snižuji jeho ceno o 500,- K. Závada je zvenčí neviditelná (viz doplňkové foto). Správný punc je vypálený laserem naproti vadnému.

Technické parametry:

prsten, Ag 925/1000, 8.23 g

vnitřní průměr cca 1.75

výška obroučky cca 0.5 cm, síla 2.5 mm

rozměry kamene po zasazení 1.7 x 1.25 x 1(v) cm

značeno výrobní značkou, k dispozici bude po opuncování

Menu
--