Domů Zboží Od Vlna za vlnou

70% MERINO, 30% HEDVÁBÍ,modré / POSLEDNÍCH 25 g!

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od Vlna za vlnou

Katalogové č.: 9116947
Zobrazení: 133x
Vloženo: 7.12.2017
Počet srdcí: 5x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Heboučký česanec jemného merina a divokého hedvábí tussah v modré barvě vhodný pro předení, plstění a další textilní techniky. Hedvábí dodává materiálu nejen příjemnou hebkost, ale také nenápadný lesk.

70% merino a 30% hedvábí tussah

25 g. POSLEDNÍ KOUSEK!

O ovčí vlně:
Ovčí vlna merino pochází ze speciálně vyšlechtěných ovcí pocházejících ze Španělska. Nejkvalitnější produkce merina je v současné době dovážena z Nového Zélandu a Austrálie. Je hedvábně jemná, má vysokou schopnost izolace a je velmi prodyšná.
Ovčí vlna má mnoho unikátních vlastností
Kombinace jedinečných vlastností jako je kadeřavost a speciální struktura vlákna zajišťují efektivní termoregulační vlastnosti. Ovčí vlna je přirozené duté vlákno. Vlna hřeje, i když je vlhká. Dokáže pojmout vlhkost rovnající se až třetině své váhy, aniž by na dotyk působila mokrá. Netaví se a je ohnivzdorná, poskytuje také vysokou ochranu proti UV záření. Má přirozenou antibakteriální schopnost. Ovčí vlna obsahují množství lanolínu vlnotuku, který jí chrání před znečištěním. Každé jednotlivé vlákno dýchá skrze svoji vnitřní strukturu. Je antialergenní.

O hedvábí:
Divoké hedvábí má přírodní jemně nažloutlý odstín a jeho vlákno je silnější než vlákno pravého hedvábí mulberry. Je hedvábně lesklé, jemné, pevné a má příjemné vlastnosti: chrání před změnami venkovní teploty - v létě příjemně chladí a v zimě hřeje, je vzdušné a pohlcuje škodlivé UV paprsky.
Vliv hedvábí na zdraví

Vlákno z přírodního hedvábí je velkou zásobárnou proteinů, obsahuje mimo jiné až 18 druhů aminokyselin, z nichž některé napomáhají regeneraci tělových buněk. Čínští lékaři uvádějí, že samotné nošení oděvů z přírodního hedvábí pozitivně ovlivňuje životnost kožních buněk, učinně působí proti kornatění cév, a tím i proti stárnutí a některým nemocem.
Proč si vybrat divoké hedvábí tussah?

K výrobě 1 kilogramu hedvábí je potřeba asi 2 až 3 tisíce kokonů, jejichž tvůrci a obyvatelé - larvy bourců morušových - nikdy nedosáhnou stádia motýla a jsou usmrceni před vylíhnutím. Divoké hedvábí tussah je výměšek bource dubového a získává se z kokonů až po vylíhnutí motýlů. Z etických důvodů tedy nabízíme právě hedvábí tussah.
Historie hedvábí
Hedvábí původně pochází z Číny. První zmínky o chovu bource morušového spadají už do 3. tisíciletí př. n. l. Vynalezení jeho výroby opřádá legenda: Podle ní se objev hedvábného vlákna datuje do roku 2640 př. n. l.. Vypráví se, že jistý Chuang-Ti požádal svou ženu, aby zjistila, kdo škodí jeho morušovníkům. Manželka objevila bílé housenky, které vytvářely lesklé zámotky. Později jeden zámotek náhodou upustila do horké vody a zjistila, že z něj může vytáhnout jemné vlákno a navinout ho na cívku. Podle všeho tak objevila technologii výroby hedvábí, která zůstala po více než 2000 následujících let čínským tajemstvím.
zdroj historie hedvábí: Wikipedie

Menu
--