Domů Zboží Od theresicka

..."Ze země fjordů"...dlouhá teplá šatovka

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce210 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od theresicka

Katalogové č.: 7068604
Zobrazení: 887x
Vloženo: 28.1.2016
Počet srdcí: 90x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

...Vikingové  (vikingr-muži Fjordů) byli skandinávští mořeplavci, kteří se v 8. - 11. století vydávali na ,,viking" - loupeživé výpravy do jižní a západní Evropy. Jakkoli byli brutální, musí být Vikingové nahlíženi ve správném kontextu. Jejich metody masakrování lidí byly, pravda, dost odporné, ale byla to také odporná doba, v níž žili. Byla ta samá doba, kdy se Galwegianští bojovníci v západním Skotsku oddávali svému oblíbenému sportu - probodávání dětí. Vikingové měli přinejmenším určitý etický řád, kterého se drželi. Keltové, kteří měli mnohem přísnější řád, než byl ten vikingský, byli stejně tak krutí. A ti samí křesťané, kteří proklínali pohanské Vikingy, byli schopni nějak ospravedlnit upalování lidí zaživa. Takže ačkoliv mohou být Vikingové považováni za barbary, nemělo by se zapomínat, že nebyli zdaleka jedinými lidmi, co prováděli barbarské skutky. Navíc, Vikingové, kteří plenili a drancovali, tvořili jen malé procento Nordických národů, které byly složeny spíše z farmářů a obchodníků.

 

Ženy Vikingů neměly ve společnosti zrovna nízké postavení. Samy se totiž musely o všechno postarat. Každá vikinská žena měla doma nástroje pro výrobu látek. Protože výroba každého kusu oblečení byla časově velmi náročná, byl výsledný kus velmi jednoduchý.

Vikingové měli velmi bohatou a propracovanou mytologii.

Z hlediska etnického původu představovali severní větev Germánů

Šaty z hrubé efektní vlněné pleteniny (svetroviny), kolem výstřihu dvojité a lehce vyztužené...od boků se rozšiřují díky širokým všitým  klínům. Kovové ozdoby i ramínka z režné bavlněné šňůry jsou přišité napevno, šňůra s korálky je pouze volně namotaná - můžete ji odmotat a použít dle libosti,-)

Mezi dřevěnými korálky je i několik skleněných RECY vinutek od REYKO

Střihově jednoduché, materiálem efektní,-) Doporučuji pod ně ještě dlouhé spodní šaty nebo košili a jednoduchou spodničku. Spodní košile na fotce není součástí oděvu.

Použít můžete na historické jarmarky nebo vystoupení.

Velikost 42/44 - 44/46 pletenina je dostatetečně pružná

 

...v písních severu je slyšet vítr a déšť ...a já miluju vítr, který dýchá svobodou a volností, který vynáší ptáky do výšin...

Tento výrobek vznikl v rámci meziklubového klání MaŘeNa na téma "KELTOVÉ A GERMÁNI". Soutěžím za klub MaŘeNa umí zpracovat látky, klubka i přadýnka.

Fler BLOG | Mařena textilní / TEXTILNÍ MAŘENA u Keltů a Germánů

 

P.S. "rohaté" helmy jsou zřejmě pouhá fikce - dle archeologických nálezů se žádná helma se zvířecími rohy nedochovala,-)

Menu
--