Domů Zboží Od Jindřich a Rudolf

Aromalampa - vykuřovadlo Šepseskafanch II.

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od Jindřich a Rudolf

Katalogové č.: 6950378
Zobrazení: 17x
Vloženo: 13.12.2015
Počet srdcí: 3x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: *Upozornění pro nakupující ze zahraničí (eu) - před zamýšleným nákupem mě prosím kontaktujte vnitřní poštou! * Na naše zboží poskytujeme bezplatný servis, takže pokud by se něco stalo (nedej Bože), stačí napsat a vždy se domluvíme, jak se to provede.

Šepseskafanch byl vrchním lékařem na dvoře egyptských faraónů. Žil v v období Páté dynastie (cca 2500 až 2350 př. n. l.). Byl zároveň knězem v několika slunečních chrámech.

Prvním místem, o kterém bezpečně víme, že zde existovala znalost aromatických látek, je starověký Egypt. Tyto látky byly využívány jak pro ceremoniální účely, tak i pro účely lékařské.

Vykuřování bylinami, pryskyřicemi a vonnými dřevy bylo nedílnou součástí léčení jak ve starém Egyptě, tak i u jiných kultur.

Například byl velmi populární (a určitě stále je) heřmánek.

Heřmánek roste ve středomoří, střední i východní Evropě a podle starověkých spisů byl lékem prakticky na všechny neduhy a nemoce.

Jeho hlavní využití je při nemocech z nachlazení, pro zklidnění a usnadnění usínání.

Energie heřmánku je velmi jemná, laskavě konejšivá a nenásilně očišťující.

Při vykuřování vydává éterickou, balzámově bylinnou a typicky heřmánkovou vůni.

Heřmánek spalujeme při meditacích, pro zklidnění a uvolnění, k odstranění úzkostných stavů, hraje důležitou roli při rituálních pro uzdravení, uvolňuje energetické blokády a citové výkyvy při těhotenství.

Tehdejší lékaři a bylináři vypozorovali, že silice a aromata se přes sliznice vstřebávají rychleji do krve, než pokud se podávají ve formě čajů. Jednoduchý a stoprocentní způsob, jak dostat účinné látky z byliny, je ten, že ji zahřejeme. A věděly to i naše babky kořenářky, které léčivé kvítí házely na rozpálenou plotnu.

A kde brát krmení pro lampu? Ono je to jednodušší, než si myslíte, namátkou je to například březová kůra, jehličí, pryskyřice z jehličnatých stromů, naloupané a sušené šišky z jehličnanů,.... takže stačí jedna procházka do lesa. Vše je ale potřeba usušit (radiátor, kamna). Dále na vykuřování se běžně používá koření, např. hřebíček, skořice, tymián, badyán, takže stačí navštívit prodejnu s kořením, které vám voní. Dále namátkou běžně k dostání např. heřmánek nebo lipový květ.

K lampě dostanete spoustu vzorků a také typy, kde kupovat cizokrajná vykuřovadla.

Aromalampa  Šepseskafanch II. je v pravém slova smyslu lampou univerzální a ocení ji ti, kteří se aktivně zabývají pálením kadidel, kůr, pryskyřic, bylin, olejů, sušených plodů. Ale jak lampu používat, pochopí i naprostý začátečník. Navíc, mechanismus jde jednoduše sundat a soška a podstavec mohou sloužit jako svícen.

Lampa je vybavena jednoduchým mechanismem, který slouží k regulaci plamene svíce, tj. zvyšuje nebo snižuje teplotu (jako např. u plynového sporáku).

Lampa je zkonstruována tak, že je možné použít jak sítko (vhodné pro použití bylin, kůr, plodů, sušených šišek), tak mosazný kalíšek (vhodný pro použití olejů a pryskyřic).

Podstavec je zhotoven z dřeva, konstrukce z mosazných profilů, anděl je vytvořen z plechu, který je slitinou zinku a mědi (má mosazný klobouček), mosazného kalíšku a nerezového sítka.

Rozměry: základna cca 17,5 x 18 cm, celková výška cca 16 cm

Menu
--