Domů Zboží Od monimoni

Čapule 100% merino ručně barvené "První sníh..."

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce200 Kč
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od monimoni

Katalogové č.: 12827008
Zobrazení: 379x
Vloženo: 13.10.2021
Počet srdcí: 57x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Tentokrát luxusní kousek - už se mi opšt stýskalo po norských vzorech :)

Znáte ten pocit, kdy jdete v mrazivkém ránu podzimním lesem, , zmrlé spadané listí křupne pod nohama a k zemi se snáší první sněhové vločky? Tak tento pocit u mě barevně odpovídá této skandi čapuli :)

Čapulka ručně na 4 jehlicích pletená, mnoho oček tenké příze s  vyplétaným norským vzorem, v barvách hnědomodrého melíru v kombinaci s jemně smetanovou jednobarevnou přízí. Tentokrát s menší bambulí, kterou jsem také ručně vázalaz pletací příze. Bambule je
přievněná k ručně háčkované dutince v délce cca 10 cm a volně poletuje kolem brcholku čepice.

Čepička je tenká, ale hřejivá. Tento model je "delší" - tedy vzadu mírně přepadá (styl homeless).

Základní žlutá jemně melírovaná příze, lišejníková a okrová - 100% merino

Čapule je zpracována klasickým vyplétaným norským vzorem, to znamená, že ve spodní části jsou vlákna podtahována a čepice je tak trochu teplejší, než kdyby byla pletena jen jednou přízí. S tím také souvisí, že čepice je sice pružná, ale dobře drží tvar.

Autorský originál

Velikost: obvod  50 - 56 cm, výška čepice v klidu 28 cm

Materiál: vlna merino, vlna

Z procesu tvorby...

Údržba:  nelépe jemné praní v ruce  jemný prací prostředek, určený na vlněné výrobky, při nízkých teplotách, nemnout, nekroutit, jemně vymačkat do ručníku, sušit volně rozložené. Bez prudkého střídání teplot pracích lázní!

Pokud chcete být o údržbě ručně pletených vlněných výrobků informováni podrobněji, můžete nahlédnout zde, napsala   jsem o jejich údržbě BLOG, klidně nahlédněte

JAK PEČOVAT O VLNU aneb Čapulky a spol.

ALPAKA je neobyčejně měkká a všestranně použitelná 100% vlna  získávaná z jihoamerických lam. Vlákna této vlny jsou 3x silnější a mají 7x vyšší izolační schopnosti než vlákna běžné jehněčí vlny. Úplety z ní jsou velmi jemné, teplé a příjemné na nošení, hebké a měkké na dotek. Této kvalitě odpovídá i výrazně vyšší cena, než například u nejjemnějšího merina.

Ovčí vlna merino pochází z horských ovcí původně žijících ve Španělsku odkud se rozšířily postupně do celého světa. Ovčí rouno se výborně přizpůsobilo náročným klimatickým podmínkám chladnějšího a vlhkého prostředí a díky tomu dnes splňuje nejvyšší nároky na funkčnost. Ve srovnání s běžnou vlnou je hedvábně jemná (nekouše), má výborné izolační vlastnosti a je prodyšná.

Další moje čepičky najdete TADY.

Menu
--