Domů Zboží Od Lajky

" Cestou zpět k Pénelopé "

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od Lajky

Katalogové č.: 3932926
Zobrazení: 23x
Vloženo: 29.5.2013
Počet srdcí: 93x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Každý kus je originál, tudíž se rozměry u některých výrobků, které vytvářím opakovaně, můžou lišit, počítejte prosím s tím , že některé výrobky budou mít cca o pár milimetrů, či centimetrů méně , či více.

Autorská kachle na téma"Z antických bájí a legend"v rámci Velké meziklubové soutěže.
Soutěžím za klub Nezařaditelných, další výrobky našeho týmu můžete najít zde.

 

Když Odysseus pokračoval ve své plavbě po slaných vodách směrem na východ, narazil na nejpodivnější ostrov, jaký kdy člověk spatřil. Tento ostrov plul na širém moři, byl obklopen měděnou hradbou a sídlil na něm král Aiolos - bůh větrů.

Král přijal celou posádku velmi přátelsky a hostil ji celý měsíc ve svém paláci odměnou za vyprávění o trójské válce a achajském loďstvu. Když se Odysseus rozhodl odplout, Aiolos mu dal na cestu nezvyklý dar: měch z kůže devítiletého vola, ve kterém uvěznil všechny nepříznivé větry, které by mu mohly zabraňovat v návratu na rodnou Ithaku.

Dva lidé z posádky však se cítili dotčeni, že se na ně z daru nic nedostalo, a v domnění, že v pytli je nějaké zlato, otevřeli měch a uvězněné vichry vypustili. Nato se strhla ohromná bouře, která celou posádku opět zahnala na otevřené moře. Po vyčasení se vrátili lodě zpět do království Aiola, ale král jim už nechtěl nikterak pomoci. ,,Kdo dokáže obrátit proti sobě přátelský dar, nemá v co doufat - jistě je odporný bohům." S kletbami vyhnal pak král Achajce na bezvětrné moře.

Menu
--