Domů Zboží Od Azareth

Chalcedonový náhrdelník pro kněžnu Libuši

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Česká pošta - psaní doporučené150 Kč
Možnosti platby
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od Azareth

Katalogové č.: 6655832
Zobrazení: 271x
Vloženo: 20.9.2015
Počet srdcí: 69x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Tento šperk měl tu čest být součástí krásného Top výběru Doba měděná autorky Moda z luk.

...Když pak cestu dokonali a již již přicházeli k Vyšehradu, vyšla jim Libuše vstříc v stříbrolesklé čelence, se vzácnými koraly jantaru a chalcedonu na bílém hrdle...

Alois Jirásek: O Přemyslovi, Staré pověsti české

Výrobek je přihlášen do Soutěže krajů za tým region Čechy - střed. Tématem měsíce září 2015 je "Staré pověsti české". Všechny výrobky našeho týmu si můžete prohlédnout v tomto Flerboxu.

Krásný náhrdelník, jemuž dominuje nádherný velký světle modrý chalcedon od nulkajanulky. Z každé strany ho zdobí jeden starý kovový knoflíček. Polodrahokam i knoflíčky jsou obšité kvalitními TOHO korálky v stříbrné, průhledné a světle modré barvě.

Všechny ozdoby jsou zavěšeny na dvojitém řetízku z chirurgické oceli, z které je také zapínání na karabinku. Řetízek je zašitý pod alcantaru, látku podobnou semiši, která pokrývá spodní stranu kamene a knoflíků. Díky tomu se náhrdelník příjemně nosí a řetízek nikde netlačí.

Délka náhrdelníku včetně zapínání je přibližně 43 cm, hodí se tedy pro ženy a dívky s uzším krkem. Ozdobený chalcedon má rozměry 4 x 3,5 cm. Knoflíky mají průměr 2,5 cm. Šperk váží asi 30 g. Přesto se nosí příjemně, protože není dlouhý, takže netáhne dolů, ale hezky se rozloží na krku.

    Menu
    --