Domů Zboží Od JINaJANG krystalis

Granát zelený (tsavorit)

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce0 Kč
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od JINaJANG krystalis

Katalogové č.: 14613642
Zobrazení: 9x
Vloženo: 6.4.2024
Počet srdcí: 0
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Maličký, surový kamínek zeleného granátu - tsavoritu. Jde o vzácnější odrůdu granátu - bližší popis v textu níže. Kamínek vhodný i pro zapojení do jemného přívěsku.

Granát obecně patří do skupiny minerálů, které vylepšují naše dosavadní schopnosti, vlastnosti, možnosti či stav. A volíme je tehdy, pokud je naším záměrem navýšení energie, abychom této žádoucí změny dosáhli.

Granát je uzemňující kámen se silně jinovou (ženskou) energií a těžkými (hutnými) vibracemi. Jeho schopnosti nás dokážou naplno usadit do fyzického těla a hmotného světa. Posílí naše vědomí a důvěru ve své schopnosti. Je kamenem ohně, vášně, životadárné energie, sexuální vitality, fantazie. Dokáže nám být oporou v těžkých časech a udržuje v nás nikdy neuhasínající naději.

Vyskytuje se v rozličných barevných odstínech (kromě modré barvy). Nejznámější je pyrop, granát rudě červený, známý jako Český granát. Dále se vyskytují různé odstíny červené, oranžové, hnědě, růžové a jejich různé kombinace, také zelené a černé vybarvení. Často se vyskytují kamínky jako směs více odrůd. Příslušná barva kamene potom ladí s vibracemi příslušného energetického centra.

Ošetření kamene: očista pod tekoucí vodou nebo přes noc v misce, nabíjení libovolně dlouho na slunci.

Granát zelený (tsavorit)

Jedná se o zeleně zbarvenou drahokamovou odrůdu vápenatého granátu glosuláru, u něhož je jeho jedinečná zelená barva způsobena příměsí vanadu a chrómu. Je vzácným, neboť jeho jediným nalezištěm je Tanzánie, a pak ještě Keňa, ale skoro se jedná o stejnou lokalitu, kterou dělí hranice států Jeho těžba je vzhledem k místu výskytu velice náročná a v současné době existuje pouze několik málo soukromých dolů, které se jeho těžbou zabývají. To z něj činí ještě vzácnější drahokam s velice omezeným množstvím.

Zelený granát významně pracuje se srdeční čakrou. Tiší rozbouřené emoce, dodává sílu v náročném období, zmírňuje stres a má příznivý vliv na duševní zdraví. Pokud nosíme šperk s tímto kamenem nebo s ním aktivně pracujeme při meditacích, je připravený nám pomoci překonat tíživé depresivní stavy a návaly melancholie, které se na těle posléze projevují celkovou vyčerpaností. Pomůže tím, že navozuje regenerační a uzdravovací procesy. Na fyzické úrovni může přinést zlepšení při kostních nemocech, např. osteoporóze.

Rozměry: 1,5 x 0,9 x 0,5 cm.

Lokalita: Tanzánie, Lelatema Mountains.

Moje pozn.: B6756.

Menu
--