Domů Zboží Od Human Nature

GRAPE CHALCEDON- přírodní minerál, kuličky 12 Ct.

Cena není dostupná
za 1 sada
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce170 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od Human Nature

Katalogové č.: 14355001
Zobrazení: 39x
Vloženo: 15.11.2023
Počet srdcí: 6x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Vážení zákazníci, pokud chcete vytisknout fakturu ke zboží, prosím , napište do poznámky. Děkuji

Nádherné jednotlivé kuličky fialovéhoPŘÍRODNÍHO BOTRIOIDAL GREPOVÉHO CHALCEDONU, vyznačují se krásnou strukturou, kdy je celý kámen vykrystalizovaný do kuličkových forem. Země původu MOSAMBIK

SADA JEDNOTLIVÝCH KRYSTALICKÝCH KULIČEK.12Ct. 2 gr. 3-5 mm Vhodné pro výrobu malých šperků, náušnic či pro sběratele. 

Největší naleziště jsou v Brazílii , Indii , na Madagaskaru a v Jižní Africe . Vyskytuje se iv Německu , Rakousku a Česku .

Chalcedon je velmi hojná odrůda/forma křemene, jedná se vlastně o všechny křemeny s mikrokrystalickou stukturou, krystalky jsou tak drobné, že se jeví jako celistvá hmota. Jako křemen postrádá dostatečnou tvrdost a má slabší lesk, navíc většina chalcedonů i nízkou průhlednost, ale tyto nedostatky vyvažuje pestrou škálou barev a relativně širokou dostupnost.

Chalcedon se nachází ve všech barvách a jeho hojné odrůdy bývají často pojmenovány podle ní (mezi jeho nejznámější odrůdy patří např.: chrysopras-nejhodnotnější, karneol, ale i neprůhledný jaspis achát-vždy pruhovaný nebo skvrnitý atd.). Nachází se hojně, ale v naprosté většinou v tlumených a šedivých barvách s velmi nízkou průhledností. Hlubší barvy jsou vzácné, zvláště u materiálu s dobrou průhledností. Obecně hodnota kamene roste s intenzitou a jasností přírodního zbarvení, jeho vzácností v přirodě a se zvyšující se transparentností.

Menu
--