Domů Zboží Od Krkosha

Hranatý zlatý déšť

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
* Doprava zdarma je k dispozici pro některé varianty dopravy a platby
Platba předem
ZDARMA - Česká pošta - balík doporučený0 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od Krkosha

Katalogové č.: 11992291
Zobrazení: 65x
Vloženo: 24.11.2020
Počet srdcí: 5x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Tato krabička je vyrobena z lidově nazývaného zlatého deště - správně štědřence odvislého nikoli zlatice převislé, která bývá zlatým deštěm velice často označována nesprávně.

Štědřenec odvislý často zdobí okrasné zahrady, zámecké či městské parky. Jeho krásné květy opravdu připomínají zlatý déšť, ale na barvu dřeva se můžeme podívat jen zřídka. Krásnou barvu středového dřeva jsem se značila zvýraznit ponecháním běle a opět vybroušením do hladka. Na víčko je použito decentní dřevo jasanu a smrku a pro samotné poutko je použito totéž dřevo štědřence. Dno je vloženo z krásně bílého javoru.

Všechno použité dřevo je z našeho dvora, či blízkého okolí.

Je vyrobena starou technikou vsazování dna za využívání přirozeného sesychání dřeva. Dříve se touto technikou vyráběly různé nádoby, či putýnky ke všednímu využití především z dobře opracovatelného lipového dřeva. Tuto techniku jsem oživila a zaměřila se na dřevo s barevnou kresbou.

Z vnější strany je krabička vybroušena do hladka tak, aby byla podtrhnuta hladkost dřeva a kontrastní bílá běl s tmavým středovým dřevem. Ze strany vnitřní je opracována dlátem a jeho stopy jsou záměrně ponechány.

Velikost: šířka: 6 - 7 cm, výška včetně víka s úchytkou: 16 cm

Menu
--