Domů Zboží Od anniné

konec května - lněná halena s modrotiskem

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce80 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
PayPalPayPal
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od anniné

Katalogové č.: 7479832
Zobrazení: 222x
Vloženo: 1.6.2016
Počet srdcí: 43x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Lehká a vzdušná halena z jemného světlemodrého lnu, s kyanotypovými otisky lučních rostlin na spodním okraji předního a zadního dílu. 

Oděv je široký 57 cm (obvod 114 cm) a dlouhý 57 cm. Mělký lodičkový výstřih je široký 29 cm, 9 cm krátké rukávy jsou široké 17 cm. Velikost je univerzální, každému padne trochu jinak, ale vždy pohodlně. Doporučuji pro dámské velikosti 36-42.

Kyanotypie (neboli modrotisk nebo také železitý tisk) je předfotografická technika z poloviny 19. století. Výsledný modrý odstín je tvořen směsí Berlínské a Turnbullovy modři a závisí na délce osvitu a intenzitě světla. Zabarvení je celkem trvanlivé, ale při dlouhodobém vystavení přímému slunci může začít blednout. 

Pozor na kontakt textilie s fosfáty, bělidly, boraxem a sodou - mohou způsobit barevné změny. Perte nejlépe v ruce v jemném mýdle či v prášku bez fosfátů. V pračce opatrně při teplotách do 40°C (například s dalším jemným prádlem). Při žehlení se modrá mírně změní působením tepla, její původní barva se ale po vychladnutí zase brzy vrátí. 

Menu
--