Domů Zboží Od pepadana

Kuskus skvrnitý Puňťa

460 Kčza 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Česká pošta - balík doporučený250 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od pepadana

Katalogové č.: 3677731
Zobrazení: 561x
Vloženo: 19.3.2013
Počet srdcí: 237x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Na poštu jezdím podle potřeby zpravidla dvakrát týdně. Pokud na doručení spěcháte, připište to prosím do poznámky k objednávce. Děkuji!

Kuskusové - podivní tvorové s vykulenýma udivenýma očima - podobní opicím - žijí v australské oblasti a jsou to vačnatci. Jsou to noční tvorové a žijí natolik skrytě, že je jen málokdo v přírodě zahlédne. Obyvatelé hustých korun stromů tropického deštného lesa svůj vzdušný domov prakticky neopouštějí - mnozí jedinci za celý svůj život (dožívají se až jedenácti let) nesestoupí na pevnou zem. Kuskusové  se rozmnožují celoročně: Samička kuskuse je březí pouhých 13 dní. Nevyvinuté mládě ihned po porodu přeleze do vaku, kde saje dalších šest až sedm měsíců, než se podruhé "narodí", tj. začne opouštět matčin vak. Kuskusové celou noc hledají v korunách stromů potravu, den prospí schouleni do klubíčka v hustých větvích a listí nebo v dutině stromu. V jejich jídelníčku převažuje ovoce, květy nebo poupata, listy a pupeny stromů. Ale když při svém hledání narazí na hmyz tak tímto zákuskem nepohrdnou, ale na opravdový lov jsou příliš pomalí. Na fotce dole je živý Kuskus skvrnitý.

Suše uplstěný kuskus na drátěné kostře. Ocásek a nožky jsou zčásti ohebné, ale drží tvar, protože jsou uplstěné hodně pevně z vlny šetlandských oveček. Očička jsou pevně vlascem přišité skleněné korálky.  Velikost: 8,5cm od čumáčku po zadeček, ocásek je dlouhý asi 7 cm.

Kuskus patří do mé osobní kategorie, které říkám prstová zvířátka. Jsou určená na hraní, na nošení na prstě, můžou být i jako loutky. Nožičkama se drží pevně prstu a nespadnou. Přitom jsou hebká a na prstu příjemná na dotek takže ani nebudete chtít, aby slezli.

Menu
--