Platba předem | |
ZDARMA - Česká pošta - balík doporučený | 0 Kč |
Švrlák po valašsky, nebolik kvedlačka spisovnou češtinou
Ta nesmí chybět v žádné kuchyni, obzvláště né v té babičkovské. Naše babičky věděly, jak užitečný nástroj to je, hle tu zamíchat
vajíčka, zadělat těsto na palačinky, našlehat mléko, byť ony si jej nejspíše do kávičky či cappuccina nedávaly. Byvával to užitečný nástroj, který byl v každé kuchyni. A tomu tak může být i dnes!
Tradičně se v naší rodině švrláky vyráběly z vánočního stromečku, tak přibyl jeden až dva ročně. Loňskou zimu ovšem napadl velice
těžký sníh, který olámal špičky vzrostlých stromů, tak se stalo, že místy jsou lesy těmito zlomy posety. Ráda se procházím po
lesích s pilkou a kde jakou suchou krkošku (spisovně větévku) si beru z procházky domů. Tak vznikly švrláky různých velikosti - od
malých do hrnečků, až po velké do pořádného hrnce. Každý je svým tvarem nezopakovatelným originálem
Šířka: 8,5 cm
Výška 28,5 cm
Vyroben ze smrkového dřeva. Povrch je po důkladném broušení vyhlazen, ku příjemnému použití.
Ošetřeno jedlým lněným olejem
Jako každý dřevěný výrobek i tento vyžaduje péči. Před prvním použitím umyjte a osušte. Ochranná vrstva oleje se při používání
časem opotřebuje, záleží už jenom na vás, zda si švrlák znovu ošetříte. Můžete použít jakýkoli rostlinný olej, či jej necháte v
přirozeném matu a barvě dřeva. Použití oleje ovšem zvyšuje životnost švrláku