Domů Zboží Od esme5

lapač snů - "Na KONI" - Pro náročné 18 (1) EXTRA

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od esme5

Katalogové č.: 11189411
Zobrazení: 93x
Vloženo: 23.1.2020
Počet srdcí: 11x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Nejkrásnější pohled na svět je z koňského hřbetu.....

Celoživotě hodně čtu a tak vůbec. A všimla jsem si, že tisíciletí trvající láska ke koním a touha po takovém zvířeti a jeho lásce mezi mladými muži prakticky vymřela. Sedí a klikají na FB. a hloupnou. Prý už i v posteli. (co se člověk všechno nedoví v práci.....)

Kontrastně k tomu; prakticky 3/4 mladých dívek projdou velkou láskou ke koním. Snad je v tom i něco sexuálního - ten pocit zvládnuté síly, komunikace a bla bla bla. Kluci totiž kašlou na fyzickou práci, protože o koně je třeba se starat. Kdežto i dívky ve městě si cestičku vždycky najdou. Jsou ochotny 9 dílů času tvrdě makat i s hnojem, aby se mohly 1 dílem času svézt na koňském hřbetě.

Znám některé, které z toho nevyrostly a ani je nenapadla ta blbost vyměnit koně za přitloustlého chlapa, co shání v podstatě služku.

Máme na klinice jednu, už zdalena ne nezkušenou, je lékařka a výborná koňomilka a zvířatomilka.

V hlavě jsem měla myšlenku velice dlouho zasutou - krásného kaštanově hnědého zvířete, jak běží nebo jde travou a kousek po pískové lesní cestě. Viděla jdem to. Jednou na procházce tady za městem v lesích borových (u nich je jízdárna :o)) Dívenka si na něm seděla, oba vypadali nesmírně spokojeně a mě se zdál svět v to chvíli krásný a v pořádku.

Takže jsem na to velké lidské téma kůň vyrobila další Lapač  o průměru kruhu 18 km a délka bez poutka 65 cm. Je prostorový/oboustranný.

Ovinut je tmavě hnědou kůžičkou a přízemi hnědých až béžových barev. Teplá tmavohnědá a tmavě béžová, ze které je melírovaný výplet kruhu) je skvělá. Ve středu kruhu je krásný kovový oboustranný přívezek běžícího koně (ve stříbrné barvě).

Kromě něj je na ověsech řada dalších přívěsků s koňskou tématikou - jsou na lankových ověsech: Podkovičky, několik koníků, koňská hlavička, šachová figurka koně, velká podkůvka s koníkem ve středu,koňské sedlo. atp-

Lankové ověsycelkem je jich 6 - rozděleny na 3 a 3 nezi péřovýni ověsy) jsou kromě těchto přívěsků zdobeny jedinečnými skleněnými přívěsky, které pro mě vyrábí paní z FLERu "Skleněný šperk". Spirálky, vrtulky, lístečky a další tvary - v zelených, mechových a zlatonědo medových barvách. Jedinečné.

3 nápadné ověsy jsou klasicky péřové a peří ka nich je stupňivané ve škále od zelené a mechové dole až po převážnou většinu délky pated v krásné kaštanově hnědé. Použita jsou pera různých druhů a krásné velké i malé letovky a i letovky s kroucenými konečky.

Patra pečí jsou kotvena množstvím korálků do barev, ohňovek, perliček, mašlakých korálků, křevěných korálků.

Mnoho je jich ve skupinkách na lankových ověsech.

Tam jsou ale bominantní minerální/polodrahokamové zlomky a korálky následujících druhů

Naprosto jednoznačně mu vévodí jantar, pak záhněda, granáty kulaté vrtané, několik druhů úštěpků jantaru, krásné jantarové "jazýčky" - je jich tam víc, ale jeden je přímo u kruhu schválně našit, když jsem přišívala lanko. No a dále? jaspis červený, avanturím červený/zlatý (to je ten se třpyrem). Jaspis moonkait, jaspis obrázkový, vybraný tmavý karneol a jaspis pískový.

Z těchto kamenů za použití perfektního rokailu s barvou jemně do zlatova a s průtahem zeleným jak tráva s leskem jsem je navlékala nastřídavo. a nebo po skupinkách.

K lapači patří i nárameček ze všech výše uvedených minerálů střídaných s tím krásným rokailem. Je vyfocen navlečen nahoře okolo poutka lapače a stříbrná kulička na náramečku slouží jako úkryt pro uzlík. Pro štěstí je na něm malá podkovička. Navlečen je na pružném lanku a má délku cca 18 cm. Přidala jsem i v sáčku dost velký kus toho lanka - jako náhradní (kdyby něco..).

Bude se vám strašně líbit. Píděte se po detailech, můžete i sem tam přivázat vlastní upomínku - ideální by bylo pár vláken z hřívy koníka.

Práce je přepečlivá, trpělivá a "chvíli" to trvalo. Materiál je výběrově volen i pro svou kvalitu i téma.

Ať přinese pohodu i vám a odrazí vše zlé (a pošle - no do pryč... ). Nemám o tom nejmenší pochybnost. Já - skeptik a technik - to prostě cítím...

Menu
--