Domů Zboží Od Tereza O.

Leknín...

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Česká pošta - psaní cenné150 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od Tereza O.

Katalogové č.: 5466017
Zobrazení: 326x
Vloženo: 4.9.2014
Počet srdcí: 42x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Šperk je vyroben z cínu, akvamarínu, chryzokolu, říční perličky a safíru.

Lotos je symbolem cyklické povahy a věčnosti života.

V buddhismu je lotos symbolem dokonalosti a osvícení.

Prostřednictvím boha Padmapáni (padma znamená lotos) je leknín spojen s představou bódhisattvy neboli příštího Budhy. Obecně zde je lotos chápán jako mystický symbol života a duchovnosti. Stejně jako v Egyptě je i v Indii symbolika leknínu svázána s mýty o stvoření světa. Hinduistický bůh – stvořitel Bráhma se podle posvátného spisu Mahabharáty zrodil z lotosového květu a s ním i celé Stvoření. Lotos zde symbolizuje střed vesmíru. Lotos je hojně zastoupen v ikonografii tantry. Ve spojení s bohyněmi Šamtá, Lakšmí a Kálí symbolizuje zemskou energii transformovanou v nadsmyslnou tvořivou sílu. Ve spojení s bohyní Lakšmí, personifikací aktivního ženského principu, představuje lotos plodivou ženskou sílu. Lakšmí bývá zpodobňována jako krásná žena se zlatou pletí, která stojí nebo odpočívá na lotosovém květu. Zosobněním lotosu jakožto rostliny samotné je bohyně Kamala. Je uctívána hlavně v jižní Indii jako představitelka vědění a moudrosti.

Rozměry šperku jsou 5 x 7 cm.

Šperk je zavěšen na koženém řemínku délky 50 cm, který je zakončen ručně vyrobeným zavíráním. Délku řemínku mohu na přání upravit.


Řemínek s ručně vyrobeným zavíráním...

V případě, že by Vám nevyhovoval kožený řemínek, mohu Vám nabídnout buď ručně vyrobený řetěz délky 40 - 90 cm, nebo bižuterní řetízek (na druhém obrázku).

 

Při výrobě nepoužívám žádné kupované komponenty, vše je ruční práce. Na záčátku každého šperku je pouze kámen, cín a drát

Menu
--