Domů Zboží Od Slovana

Lněná sukně Makoš Zelená výšivka

3 143 Kčza 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Toto zboží není možné zakoupit. Tento prodejce dočasně znemožnil nákup svého zboží až do 4.5.2024 00:00 z důvodu "Dočasné uzavření obchodu".
Pospěšte si! Tohle zboží se líbí i někomu dalšímu a má ho již v košíku.
Tento prodejce dočasně znemožnil nákup svého zboží až do 4.5.2024 00:00 z důvodu "Dočasné uzavření obchodu". K odeslání: za měsíc a víceDostupnost: do 4 týdnůTermín odeslání*: ihned od dostupnosti
* Platba převodem prodlužuje termín o dobu připsání úhrady na účet.
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce520 Kč
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od Slovana

Katalogové č.: 10409626
Zobrazení: 553x
Vloženo: 14.3.2019
Počet srdcí: 23x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Dlouhá lněná sukně se slovanskou výšivkou Makoše na spodním lemu ve velikosti 4,5 x 4,5 cm v celkovém počtu 20 ks, tmavě zelená barva. Výšivka má ochranný charakter, viz níže. V pase 3 cm široká guma, všitý tunýlek na protažení bavlněné šňůry s kovovými koncovkami v barvě staré mosazi.

Lněné plátno v barvě ovesné kaše (oatmeal), středně režný měkčený len, méně mačkavý, gramáž 245 g/m2. Viz vlastnosti lnu

Význam výšivky - Makoš je živel Země, plodnosti, osudu a štěstí, ochránkyně domácího hospodářství a ručních prací. Přináší do domu hojnost, blahobyt a bohatství. Je ochránkyní úrody a stád.

Proč slovanské ženy nosí dlouhé sukně? Její tvar vytváří kužel, kterým je přijímána stoupající energie živlu Matky Země Makoš. Vlněním lemu sukně při chůzi se tento vzestup ještě zesiluje. Žena tak získává sílu potřebnou pro mateřství a roli ženy, matky, manželky, ochránkyně Rodu. Upevňuje se také fyzické zdraví.  Sukně se svléká i obléká přes hlavu, abychom neztratili nashromážděnou sílu Země a její ochranu. Souzníme tak s Přírodou a se Zemí jako bytostí. Řada oberegů Makoše kolem celého okraje sukně tento proces ještě umocňuje.

Návratem k nošení dlouhých sukní si mohou ženy výrazně zlepšit své zdraví. Zároveň přijímají i svoji ženskost, zjemňuje se jim povaha a stávají se vyrovnanějšími a sebejistějšími.

Velikost 42 - obvod pasu 74 cm (stažený do gumičky), roztažitelný až do max. šíře 95 cm, s možností stáhnout šňůrou na užší. Šíře boků 113 cm, šíře dolního lemu 136 cm. Délka sukně 95 cm. Všité kapsy do bočních švů.

Vhodné je zaslat Vaše rozměry zvláště délky sukně ještě před vyšitím oberegů, aby se mohla délka uzpůsobit výšce postavy.

Varianta I: Výšivka Makoše v červené barvě (nebo i v jakékoliv jiné barvě, která Vás přitahuje - po domluvě)

Varianta II: Taktéž je možné ušít sukni v bílé barvě ve stejné kvalitě lnu. 

Autorská práce z dílny Slovana.

Menu
--