Domů Zboží Od Slovana

Lněné šaty Živa

4 020 Kčza 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Toto zboží není možné zakoupit. Tento prodejce dočasně znemožnil nákup svého zboží až do 4.5.2024 00:00 z důvodu "Dočasné uzavření obchodu".
Tento prodejce dočasně znemožnil nákup svého zboží až do 4.5.2024 00:00 z důvodu "Dočasné uzavření obchodu". K odeslání: za měsíc a víceDostupnost: do 5 týdnůTermín odeslání*: ihned od dostupnosti
* Platba převodem prodlužuje termín o dobu připsání úhrady na účet.
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce520 Kč
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od Slovana

Katalogové č.: 10130211
Zobrazení: 708x
Vloženo: 2.12.2018
Počet srdcí: 21x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Lněné šaty se slovanskou výšivkou Živa - Dažboh - Makoš

Tmavě červené šaty ze 100% čistého lnu nižší gramáže 150 g/m2 bohatě zdobené zlatavě žlutou výšivkou. Nabíraný výstřih, reglánový krátký rukáv do gumičky, velikost 38 - délka šatů 92 cm s 10 cm rozparky na bocích, šíre přes prsa - 103 cm, pas - 106 cm, boky - 110 cm. Pohodlný volný střih mírně projmutý v pase. 

Výšivky: na hrudi Živa ve velikosti 12x14 cm; na ramenou 2x Dažboh 6,5x6,5 cm; spodní lem šatů 20x Makoš velikost 3x3 cm.

Význam výšivek:

Na hrudi: Živa  slovanská dárkyně života a životadárné síly přinášející energii hojnosti, úrody, léčitelství. Má moc uzdravovat, probouzet k životu nebo dokonce křísit. Vládne živé pramenité vodě, která očišťuje tělo i mysl, dokáže uzdravit. Vody Živy jsou posvátné a omlazující, jsou vodami pravdy a života.

Na rukávech: letní symbol Dažboha  zosobňuje sluneční světlo a plodnost, dávající lidem sílu Slunce, štěstí a léto. Pomáhá splnit přání. Přispívá k zachování zdraví. Člověka nesoucího tento symbol lehce v davu poznáte - jde z něj sluneční světlo, on svítí zevnitř.

Na spodním lemu šatů: Makoš  je živlem Země, plodnosti, osudu a štěstí, ochránkyně domácího hospodářství a ručních prací. Přináší do domu dostatek, blahobyt a bohatství. Je ochránkyní úrody a stád.

Šaty lze zhotovit z jakéhokoliv lnu na dalších vystavených modelech (žlutý, zelený, hnědý, přírodní, bílý...) Také barvu výšivky si můžete sami zvolit dle Vašeho pocitu a touhy. Máme hned několik odstínů od každé barvy. Kontaktujte nás, prosím, přes Fler poštu. 

V dalších velikostech 34 - 46 je možno zhotovit šaty dle zaslaných rozměrů, viz tabulka velikostí.

Možná je libovolná kombinace látky i výšivky z vystavených modelů, která se Vám líbí. Od množství vyšitých symbolů se odvíjí cena. Neváhejte nás oslovit.

Vyrobeno v ČR v autorské dílně Slovana.

Menu
--