Domů Zboží Od cernunnos

Lupa na přání

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od cernunnos

Katalogové č.: 6263916
Zobrazení: 65x
Vloženo: 25.4.2015
Počet srdcí: 8x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Rezervuji své výrobky 24 hodin ... šetřím svůj i váš čas :-)

Originální, autorský ručně tvořený, pájený šperk.

Kvalitní skleněná lupa je zhotovena z cínu, drátu a šesti vybroušených ametystů, coby nedocenitelný pomocníček např. při nákupech :-)

Optická čočka o průměru 5 cm, zvětšuje 5 x, výrobek české firmy,

Je patinována, leštěna a řádně ošetřena antioxidantem

Zavěšena je na 100 cm dlouhém řetízku barvy gunmetal,

Ametyst je kamenem víry, meditace, cudnosti a střídmosti. Pomáhá při odstraňování různých závislostí, podporuje v nás nezištnost a oddanost. Mírní smutek, dodává útěchu, přináší klidný spánek a dobré sny. Pomáhá při hysterii, neurózách, nervových onemocněních. Používá se při léčení migrény, je vynikající pomocník při odvykacích kůrách, ať jde o drogy, alkohol, nebo léky.


Silné čočky se používaly již od starověku ke zkoumání malých objektů. Nález, který učinil archeolog John Layard, možná posunul datum jejich vzniku do doby existence asyrské říše před 3000 lety. To by podle profesora Giovanniho Pettinata z univerzity v Římě mohlo vysvětlit hluboké znalosti astronomie starých Asyřanů.Tajemný kousek opracovaného nerostu s jednou stranou vypouklou a druhou rovnou objevil v roce 1850 britský archeolog sir Austen Henry Layard. Narazil na něj při vykopávkách v bývalé asyrské metropoli Nimrud. ,,Jedná se pravděpodobně o nejstarší zapalovací a zvětšovací čočku. Bylo by s podivem, kdyby tehdejší lidé neznali její vlastnosti," poznamenal si Layard do svého zápisníku.
Již na první pohled je zřejmé, že artefakt vyrobili zruční řemeslníci z velmi čistého křišťálu. Svou velikostí odpovídá lidské očnici a původně měl dokonce obrubu z drahého kovu. (zdroj: magazín 2000 záhad)

    Menu
    --