dovolujeme si Vám zaslati slíbenou knihu" Desatero dobré hodpodyně",
začátek dopisu přiloženého ke knize.
Desatero dobré hospodyně je sbírkou osvědčených kuchařských předpisů, kterou sestavil Sbor zkušených hospodyň při Státních výzkumných ústavech bramborářských v Německém Brodě z roku 1938.
Z obsahu: polévky, hlavní jídla, příkrmy, moučníky, dorty, bábovky, nákypy a pudingy, zákusky,večeře, předkrmy, saláty.
Polévky některé: bramborová, z červené řepy, horácká, pastýřská atd.
Hlavní jídla některá: bramborové špekové knedlíky, bramborová polenta,brambory plněné mozečkem, klouzáky,přesbidlo atd.
Moučníky některé: pískorky, tvarohové řezy z brambor. těsta,věnec diplomatů, závin s brambor. nádivkou atd.
Dorty některé: bramborový dort, kávový dort, mandlový dort
Bábovky některé: česká bábovka, zdravotní bábovka atd.
Nákypy a pudingy některé:lačná pýcha, flummery, houskový nákyp
Zákusky některé: Albertovy keksy, proplétané věnečky, suchary
Večeře a příkrmy některé: krokety, brambory lyonské, bramborová paštika, granatyrmarš, lovecké brambory atd.
Saláty některé: míchaný salát, teplý brambor. salát, zeleninový salát
Dále: vinná pěna, vaječný likér, rady, kuchyňské a stolní prádlo atd.
Kniha má malinko rozlepený hřbet, ale stránky jsou čisté a nic nechybí, 80 stran.