Domů Zboží Od Hana Konopiská

náhrdelník Marnivá Kassiopeia

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od Hana Konopiská

Katalogové č.: 3937555
Zobrazení: 206x
Vloženo: 30.5.2013
Počet srdcí: 86x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Bohatý náhrdelník v přírodním stylu.

Náhrdelník jsem vytvořila v rámci Velké meziklubové soutěže na téma          "Z antických bájí a legend". Soutěžím za klub Květinové logo a naše soutěžní výrobky můžete vidět zde.

Přemýšlela jsem o tom, čím se asi v dávných (a hlavně mytologických) dobách mohla Kassiopeia krášlit. Nakonec jsem se rozhodla zvolit co nejvíc přírodní materiály, nebo takové, které připomínají přírodní styl. Barevnou škálu jsem volila podle klasických barev starého Řecka známé především z dochované keramiky, tj. odstíny hnědé, doplněné smetanovou a zlatou.

Náhrdelník tvoří více než deset metrů dlouhá šňůra, do níž jsem zaháčkovala spoustu drobných skleněných a dřevěných korálků. Šňůru jsem doplnila jednotlivými kusy větších korálků z plastu, akrylu, keramiky, sintru, slonové kosti, kovu.

Náhrdelník je variabilní, záleží na tvořivé nositelce, jak si jej omotá kolem krku či ruky.

Pracnost: Technika háčkovaného řetízku s korálky náročná není, ale vzhledem k délce šňůry a velkému počtu korálku mi práce trvala 6 hodin.

Inspirace: Mám moc ráda film Souboj Titánů, třebaže filmaři si "pravdu" značně upravili.

Podle báje byla Kassiopeia etiopská královna, manželka krále Kéfea. Byla prý pyšná, marnivá, ješitná a  nafoukaná, dokonce urazila nymfy. Ty si stěžovaly bohu moří a trest na sebe nedal čekat - Poseidón poslal na zemi vodní obludu (ve filmu starý dobrý Kraken). Podle věštby mohlo být zemi od obludy pomoženo pouze obětováním jediné královské dcery Andromedy, která byla nahá přikována ke skále a čekala na svůj osud. Naštěstí se Perseus právě vracel ze své nebezpečné výpravy zpět ke králi Polydektovi na ostrov Serifos a spatřil Andromedu přikovanou ke skále. Pomocí hlavy Gorgony Medusy a kouzelných darů od bohů (okřídlené střevíce, kouzelný meč, přilba neviditelnosti) obludu přemohl a Andromedu si vzal za ženu. Bohové pak přenesli Andromedu, Persea, Kassiopeiu i Kéfea na oblohu a my je dodnes můžeme vidět zářit na obloze jako souhvězdí. Kassiopeiu poznáte snadno, souhvězdí má tvar dvojitého vé.

Film Souboj Titánů (mám na mysli původní, nikoli nedávný remake) byl natočen v roce 1981 režisérem Desmondem Davisem. Je to poslední film s klasickými filmovými triky (tedy bez pomoci počítačů). Film byl úspěšný i díky hvězdnému obsazení: Dia si zahrál Laurence Olivier, Persea Harry Hamlin, bohyni Thétis Maggie Smith... Nezapomenutelnou Kassiopeiou pro mne byla velšská herečka Sian Phillips. Pokud vám při sledování filmu přijde, že už jste ji někde viděli a nevíte kde, pak řeknu jediné: babička Livie! (pro později narozené: římská císařovna Livie z dnes již kultovního britského seriálu Já, Cladius z roku 1976 v hlavní roli s Derekem Jacobim. Seriál byl v tehdejším Československu populární i díky skvělému dabingu Petra Haničince.)

Menu
--