Domů Zboží Od bellaannata

Náhrdelník s českými granáty zlacený Ag 900/1000

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od bellaannata

Katalogové č.: 9558797
Zobrazení: 296x
Vloženo: 16.5.2018
Počet srdcí: 11x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Prodej pouze v ČR, možno i na Slovensko, poštovné se odvíjí od hmotnosti a typu zásilky.

Představuji vám šperk s českými granáty, vyrobený v polovině minulého století ze stříbra ryzosti Ag 900/1000, zlacený silnou a nikde neporušenou vrstvou zlata.

Ozdobná část, české granáty i řetízek jsou v perfektním stavu, spoje nejsou nikde ztenčené, čili nehrozí přetržení, a protože nebyl ani opravován, nikde neslezla zlatá vrstva. Vše je původní, zapínání v pořádku a funkční - pérkový kroužek.

Náhrdelník je značený puncem hlava zajíce s číslem 3, další značka je mistrovská značka G2, to se opakuje na několika místech.

Ozdobná část náhrdelníku je silně zlacená, nikde není porušená, nic nebylo opravováno. Kameny jsou všechny a všechny v perfektním stavu.

Hmotnost šperku je asi 7,017 g, délka náhrdelníku je 42,5 cm, počet granátů je 55, všechny jsou v perfektním stavu, žádné oštípnutí nebo škrábance. Také všechny krapny jsou, jak mají být, v plném počtu a bez jediného uhnutí či ulomení.

Náhrdelník je v perfektním stavu, jako nový, top stav, hodí se i jako elegantní a cenný dárek. Puncování se opakuje na mnoha částech náhrdelníku.

Tento kus je velmi elegantní, centrální ozdobný kus - středová kapka má rozměry 2 cm x 1,5 cm, šířka ozdobné části je celkem 9,5 cm

Náhrdelník má hodnotu jednak díky mistrovké značce, která je zárukou kvality a pravosti českých granátů, ale i díky dovednosti českých zlatníků minulého století. Dodnes se tento styl napodobuje, ale jemnost a propracování je nahrazena strojovou výrobou, poznamenanou lisováním, což je vidět a ozdobnosti šperku to hodně ubližuje.

Toto zboží nemusí být ručně vyráběno prodejcem.
Vyrobeno: 1950 - 1959
Menu
--