Domů Zboží Od Teremila

Něha - labradorit, křišťál

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce150 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od Teremila

Katalogové č.: 12145686
Zobrazení: 53x
Vloženo: 18.1.2021
Počet srdcí: 10x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Pro zákazníky ze Slovenska, je zřízen účet u Fio banky, kde platba v eurech je bez poplatků. Číslo získáte při potvrzení objednávky.

Šperk je vyroben cínováním. Je tvořen oválným, trochu nepravidelným labradoritem, který má mimořádně nádhernou kresbu a labradorescence je tónovaná do modra se zlatými odstíny.  Kámen má mimořádnou kvalitu neboť jeho záblesky jsou intenzivně viditelné ze všech stran. Kámen je velký 3 x 2,5 cm a je doplněn pokovenými křišťály ve stejném odstínu. Šperk je lehce asymetrický,

Celý šperk je veliký 5,5 x 5,5 cm a je zavěšen na černé  kůži, silné 2 mm, dlouhé 43 cm s prodlužujícím řetízkem.

Výrobek je leštěn, patinován a ošetřen antioxidantem.

Labradorit je druh sodnovápenatého živce plagioklasu. Bývá bezbarvý, častěji šedobílý nebo modrošedý se silnou modrozelenou měnou barev, tzv. irizací, která připomíná barvoměnu na pavích perech. Tato irizace je způsobena složitým lomem světla na tenkých lamelách minerálu. Byl objeven v 18. století v Kanadě na ostrově Sv. Pavla při pobřeží poloostrova Labradoru, podle kterého byl i nazván. Vyskytuje se v bazických magmatických horninách, hlavně v gabrech. V Evropě jsou známa naleziště ve Finsku, v současné době je hlavním zdrojem Madagaskar.

Charakteristické místo výskytu leží poblíž města Nain v oblasti Labrador v Kanadě, kde ho roku 1770 nalezl a poprvé pojmenoval český misionář, páter Adolf. 

 

 

 

Menu
--