Domů Zboží Od Miroslava Šmídová

Ona... * prsten bronz

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od Miroslava Šmídová

Katalogové č.: 12538717
Zobrazení: 77x
Vloženo: 2.6.2021
Počet srdcí: 18x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Originální autorský prsten...

Organicky nepravidelný úponek z bronzu nese krásný kousek vintage ivory perleti, plný nádherných duhových odlesků...

Pramínky bronzu, jdoucí přes perleť, mohou při troše fantazie a podle otočení prstenu připomínat třeba torzo dámského těla z profilu, či část ladné ženské nožky..., anebo cokoli jiného chcete...:-)


Velikost (vnitřní obvod) : 53 mm, perleť 24 x 15 mm
Perleť je záměrně vsazena asymetricky a lehce šikmo, aby vynikl její lesk a barevná proměnlivost. Jedná se o vintage exemplář (původně knoflíkový komponent), ručně leštěný; vzhledem k jeho věku nese mikroskopické stopy otěru, vzniklé patrně při opracování (pouhým okem nejsou patrné, pouze při velkém zvětšení), což prstenu dodává jemnou patinu starožitnosti. Nošením vznikne krásná lehounká patina i na bronzu, který ale jinak nereaguje s pokožnou a nebarví.
Všechny kovové částo jsou tvarovány volnou rukou (freeform), bez použití šablon a továrních komponentů
Doporučuji odkládat před spaním i manuálními prácemi.

Osobní feng-shui:
Vhodný pro všechna znamení zvěrokruhu.
Perleť - podporuje plynulou komunikaci, schopnost sebevyjádření a naslouchání (5.čakra- oblast krku, smyslů);  na bioresonanční (resp. vibračně-homeopatické) úrovni pomáhá zlepšit uplatnění vápníku v těle.
Na duchovní úrovni pomáhá posílit spojení s živlem Vody, chápání její energie a spojení se Zemí prostřednictvím souznění tělesné a planetární vody.
Perla je symbolem měkkého obalování a zjemňování ostrých hrotů (konfliktů, emocí, bolestí) a jejich postupné integrace do života.
Zbarvení je určováno kvalitou a složením vody, v níž perlorodka žije, jednotlivé odstíny podporují i souznění se Zemí - Gaiou na globální úrovni, bílá resonuje se všemi barvami duhy (čaker), zejména se 7.č.
V symbolice perleti a perel bývají často zmiňovány slzy - díky tomuto nesprávnému výkladu a špatně pochopené energii jsou pak perly mnohdy zbytečně odmítány. V žádném případě to neznamená, že perly přinášejí smutek, trápení a slzy, ale naopak - právě při práci na cíleném zmírňování a moudrém obrušování ostrých hrotů neuvážených konfliktů a emocemi sršících vět je potřeba uplatnit slzy vědomě - pro moudré očištění, zvláčnění a zchlazení ohně emocí, na léčení srdce i slov, na omytí ran...
Stejně, jako perlorodka nezbytně potřebuje vodu k tomu, aby mohla (zpočátku velmi ostré a bolavě pronikající) zrnko písku obalit perletí do kulaté perly, která už nezraňuje, ale krášlí..., tak i lidská zkušenost, původně i bolestivá a zraňující, stává se nakonec díky lásce, moudrosti a očistným slzám velmi cenným pokladem..., osobní perlou života...
I v některých šumavských řekách odedávna žily perlorodky říční; dnes se díky nadšencům znovu dostávají do zdejších říček, zatím pod odborným dozorem pečlivých chovatelů...
KOV jako prvek - živel, element energetického harmonizačního pentagramu - je nositelem duchovnosti; jeho energie je dostředivá, přítomnost kovu napomáhá soustředění sil i pozornosti, podporuje přirozený duchovní vývoj...,  charakterově bývá součástí nativních dat (*narození) u většiny sběratelů..:-)
V západní tradici je ekvivalentem Kovu  element Éter, představující rovněž cosi prchavého, neuchopitelného... (podobně jako zvuk kovového nástroje, zvonu, tibetských misek apod.), proto známe éterické bytosti  - křehké víly, průsvitné a těkavé jako sám éterový plyn, jemné jako mlha či pára...

Bronz je slitina mědi a cínu (event.dalšího kovu), jíž se lidé zdobili již v pravěku - v době bronzové, a která vydrží mnoho let beze změn. Je faktickým i symbolickým nositelem pružnosti, pevnosti, stability a dlouhého mládí. Svou barvou připomíná lehce narůžovělé zlato.

JEDINÝ...

TOP nominace:
ZLATÁ VRÁTKA SLUNOVRATU

Menu
--