Domů Zboží Od Amato

Parley, Jacku

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce0 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od Amato

Katalogové č.: 8522710
Zobrazení: 1256x
Vloženo: 10.5.2017
Počet srdcí: 191x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

je pirátská kompozice pro znalce centrály v Nassau, pro fandy Jacka Sparrowa, nebezpečného Edwarda Teache, de Peyraca a všech reskátorů, kaperů, Černých perel, přízračných Bludných Holanďanů či jiných obávaných obyvatel moří.

lepší zvuk

https://www.youtube.com/watch?v=2F4RmDUCo5I

komornější obraz

https://www.youtube.com/watch?v=F-oMYG8mFAs

Tvoří ji starší rám v prostorové úpravě s poličkami, na ramínku pověšený karibský kabátec a dřevěný černý koráb. Krom drobných kovových součástí (knoflíky s lebkou, kotvička, šrouby) jde vcelku o kombinaci dřeva a textilu, zadní stěna je ze zlatě barveného sololitu. Kabát dámské velikosti M z polyesteru sametového vzhledu nejeví téměř žádné známky použití, i když jsou mu čtyři roky. Pochází z dílny americké společnosti Charades a jedná se o kostým, ne klasickou konfekci (případné dotazy na původní cenu, rozměry apod. prosím posílejte vnitřní poštou).

Bukanýrská dekorace v barvě černé, zlaté a černo-zlaté metalízy měří na výšku cca 165 cm a nutno ji na zeď pevně ukotvit. K tomuto účelu jsou vzadu dvě silná kovová očka. Rozměr rámu: 72x60cm, dovnitř (š 11cm) lze bez obav umístit menší knížky, dýmky, mušle, oblázky, kraby a krabičky nebo jiné stylové drobnosti. 

Posílám pečlivě zabalené do 3 dnů od přijetí platby, je ale i možnost osobního převzetí v Praze.

Parley kodex:

1) Dělení kořisti: kapitán obdrží 2 plné podíly, 1. důstojník 1 a 1/2 podílu; lékař, 2. důstojník, zbrojmistr a bocman 1 a 1/4 podílu.

2) Každý muž má při rozhodování stejný hlas. Má nárok na rovný díl ukořistěných čerstvých potravin a tvrdého alkoholu a smí si jich užít podle chuti, s výjimkou případů, kdy nedostatek přiměje posádku odhlasovat zkrácení dávek ve prospěch všech.

3) Kdo se proviní tím, že si neprávem přivlastní zbraň z lodi, jíž jsme se zmocnili, nebo kdo napadne či poškodí jiného člena posádky, bude potrestán podle toho, jak kapitán a většina posádky uzná za vhodné. Jednotlivci budou řešiti své spory na pevnině a to sečnou zbraní nebo pistolí.

4) Kdo uteče, dokud mu trvá smlouva, nebo kdo by snad něco zatajil před ostatními, bude vysazen na pustý břeh s jedním váčkem střelného prachu, jednou lahví vody, jednou malou bambitkou a jednou kulkou.

5) Budou-li na dobyté lodi nalezeny šperky, zlato, stříbro a podobně od hodnoty 1 osmipence, a jestliže je nálezce do 24 hodin neodevzdá veliteli lodi, bude potrestán podle toho, jak kapitán a většina posádky uzná za vhodné.

6) Kdo se proviní hráčstvím nebo ošizením jiného člena posádky od hodnoty jednoho šilinku výše, bude vysazen na pustý břeh nebo zastřelen.

7) Kdo vyvolá rvačku v době platnosti parley, bude potrestán podle  Mojžíšova zákona (tj. 40 ran bez jedné) na holý hřbet.

8) Kdo nebude udržovat své zbraně v čistotě a v pohotovosti aneb bude zanedbávati svou práci, bude zkrácen o svůj podíl a potrestán podle toho, jak kapitán a posádka uzná za vhodné.

9) Kdo přijde v době své služby o ruku, dostane 400 osmipencí, kdo ztratí nohu, obdrží 800.

10) Světla a svíčky zhasínají v deset hodin večer. Jestliže má někdo z posádky i po této hodině chuť pít, nechť tak činí venku na palubě.

11) Jestliže někdo svede osobu ženského pohlaví a v přestrojení za muže ji vezme s sebou na loď, zaplatí životem.

12) Kdokoli si přeje vyjednávat a odvolává se na parley, je pod ochranou a nesmí mu býti ublíženo, dokud své námitky nevyřeší s kapitánem.

13) Kdokoli poruší parley, bude potrestán, jak kapitán uzná za vhodné.

Svým podpisem

dne, měsíce a roku 27. 2. 1689

Kapitán Jack Sparrow

Menu
--