Domů Zboží Od Modrý beránek

Pavučinka orosená...100% kašmír

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce210 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od Modrý beránek

Katalogové č.: 5391220
Zobrazení: 201x
Vloženo: 11.8.2014
Počet srdcí: 57x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Velký šátek je ručně pletený z luxusního nejjemnějšího 100% kašmíru. Je lehoučký jako pírko, váží cca 20g, pletený krajkovým a listovým vzorem podle vlastního návrhu. Na každém lístku se jako kapka rosy třpytí vpletená perlička. Šátek je nádherně jemný, nekouše, prostě pavučinka!

Dopřejte si kapku luxusu!!!!

Rozměry: 200 cm - horní okraj

88 cm - ve špici

Barva: bílá, smetanová

Jde o jediný kousek, vzhledem k náročnosti vzoru a časové náročnosti nemám zatím v plánu další :-).

Kašmírská vlna patří k nejjemnějším a také nejcenějším textilním vláknům. I když se dnes tato vlna nezískává jen v Kašmíru, zůstal tento pojem dodnes, protože se původně získávala na kašmírském území. 
Existuje zhruba 20 druhů koz žijících v centrální Asii, které patří do skupiny kašmírských koz", ze kterých se vlna získává. V současnosti jsou tyto kozy chovány už téměř na celém světě, příze nejlepší kvality ale pochází z vysokohorských chovů.
Kašmírská vlna se ručně vyčesává a poté se odděluje jemné vlákno podsady od hrubšího svrchního vlasu. Tento proces je pomalý a tudíž nákladný. Hlavní produkční oblasti jsou Čína, Mongolsko, Afghánistán a Írán.
Kašmírská příze je ceněna pro své vlastnosti - lehkost, jemnost a vysokou hřejivost.

Výrobky z kašmírové vlny jsou velmi jemné, měkké a příjemné na dotek i nošení. Svetry z kašmíru hřejí minimálně jednou tolik jako stejně silné svetry z vlny ovčí. Kašmír skvěle drží tvar, nevytahá se, nevybledne, při dobré péči vydrží dlouhé roky.

 

 

Menu
--