Domů Zboží Od QAA

Persephone: magický náhrdelník

786 Kčza 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce150 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od QAA

Katalogové č.: 911818
Zobrazení: 336x
Vloženo: 14.6.2010
Počet srdcí: 30x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Ukončím zde v obchůdku QAA na dobu neurčitou. Většina zboží je ve výrazné slevě. Kupte si je ted' - všechno zmiží (po prodloužením) v 1.11.2018

Legenda o Persefoně zobrazuje příbeh Země, jak vadnoucí zeleň s podzimem odchází a s jarními paprsky slunce nanovo ožívá.

Tento náhrdelník  je vyrobený s vzácným indosolitem,  tj, z  kouzelného kamene z "rodiny" granátu, který mění nenápadnou hnědou barvu na zelenou na přímém slunci. Vyzkoušejte ho sami a uvidíte jemnou ale patrnou změnu. Slunce je zachycené v delikátním stříbrném filigránu a kapky (slzičky matky Demetry?) jsou z měsíčního kamene (adulár). Indosolit zároven zobrazuje semínka granátového jablka které Persefona snědla v temné říší Hadona a díký kterým se musí každý rok vrácet. Všechny ostatní komponenty jsou z Ag 925. Řetízek na fotografii je součastí šperku.

******************

The Greek myth of Persephone illustrates the Earth's seasonal cycle, where the green of fields and forests gives way to bare brown earth in the Fall, and then returns again under the sun's rays in the Spring. This necklace is made with rare and "magical" indosolite, a type of garnet that also changes its color from a dusky brown to green when it is exposed to direct sunlight.  Try it for yourself and you will also observe the subtle but distinctive change which is not easily captured in a photograph. The indosolite also represents the pomegranate seeds that Persephone ate in Hades' dark realms and thanks to which she must every year return there. The sun is captured here in a delicate filigree design and the drops (tears of mother Demeter?) are made of moonstone. All components are sterling silver, and the chain shown in the photograph is included.

Menu
--